Nieuw kennistheater op RioleringsVakdagen 2019

Artikel delen

Omgaan met klimaatveranderingen, stresstesten, sleufloze technieken en digitalisering zijn onder andere actuele thema’s die van groot belang zijn in de rioleringssector. Door deze thema’s te verwerken in het nieuwe, goed gevulde RioleringsVakdagen Theater wordt voldaan aan de expliciete wens van de bezoeker om meer kennissessies te kunnen volgen.

Op 19, 20 & 21 maart 2019 vindt de tiende editie van RioleringsVakdagen plaats in Evenementenhal Gorinchem. De beursorganisatie werkt toe naar een toekomst waarin de beurs een totaalplatform wordt voor de branche waarbij netwerken centraal staat, zaken kunnen worden gedaan en bezoekers op de hoogte worden gebracht van de laatste ontwikkelingen en thematieken.
Aankomende editie resulteert dit in het RioleringsVakdagen Theater met op dinsdag het thema: verwaarding van grondstoffen uit het riool, op woensdag: de toekomst van onderhoud en inspectie en op donderdag: rioleren in de klimaatadaptieve stad. Tevens worden deze editie voor het eerst fitterijdemonstraties gegeven door de fitterijteams van Waternet en Waterbedrijf Groningen. De Commissie Fitterijwedstrijden (Koninklijk Nederlands Waternetwerk) werkt samen met beursorganisator Easyfairs en geeft de teams extra trainingsmogelijkheden voor de tweejaarlijkse Nationale kampioenschappen tijdens de Amsterdam International Water Week.

IKN

Stichting IKN (Innovatie Kenniscentrum Nederland) verzorgt enkele kennissessies en bezet tevens met een aantal van hun de leden de IKN Straat. De exposanten van RioleringsVakdagen presenteren innovatieve producten op het gebied van hemelwaterafvoer en -opvang en toepassingen/diensten voor het aanleggen, inspecteren, renoveren, repareren en reinigen van riolering en rioolwaterzuiveringsinstallaties. Voornamelijk gemeentes, provincies, waterschappen, aannemers en de GWW sector komen de beurs bezoeken. RioleringsVakdagen wordt deze editie wederom in combinatie met Aqua Nederland Vakbeurs georganiseerd. Er komen ongeveer 9.500 professionals op RioleringsVakdagen en Aqua Nederland Vakbeurs af.

Meer informatie: RioleringsVakdagen