Machinaal bijmaaien tot 95% van obstakels

Artikel delen

Overal waar gras staat en waar naar toe gereden kan worden, kan er machinaal bijgemaaid worden met de Siemo obstakelmaaier. Het maakt niet uit hoe het obstakel er uit ziet, zoals bermplanken, bomen, hekwerken en verkeersborden. De obstakelmaaier hangt aan een minishovel of in de fronthef van een trekker of werktuigendrager.

Met de joystick kan het maaidek 110 cm worden uitgeschoven. Ook kan het maaidek 40 cm in hoogte worden versteld. Het maaidek, waaraan twee tasterwielen met een diameter van 50 cm zitten, kan 125 graden naar voren en naar achter worden gedraaid. De begroeiing om een obstakel heen wordt gemaaid met standaard bosmaaier maaidraad. De lengte van de maaidraad van iedere maaikop kan met één druk op de knop, elektrisch, vanuit de cabine worden verlengd. De maximale lengte van de maaidraad wordt beperkt door een mesje dat tussen de maaikoppen is gemonteerd. Hierdoor komt de maaidraad nooit buiten de tasterwielen.

De tasterwielen zijn voorzien van een zachte rand en kunnen vrij draaien. Daardoor gaan ze langs een obstakel zonder het te beschadigen. Er zit ook een taludverstelling op van 45 graden naar beneden. De arbeidsomstandigheden van de werknemers is aanzienlijk beter; geen trillingen meer, geen zware bosmaaier meer tillen, minder herrie en het is veel veiliger. De besparing op de bijmaai kosten is minimaal 25%. Dit kan oplopen tot 10% van de totale aanneemsom. De Siemo obstakelmaaier is al rendabel bij 250 bosmaaier uren.

Siemo bv, www.siemo.nl