Code van het bestratingsbedrijf helpt ondernemers

Artikel delen

Tijdens de Infra Relatiedagen is de populaire versie van de Code van het bestratingsbedrijf gepresenteerd.

 

Teunis van de Pol (links) overhandigt de Code van het bestratingsbedrijf aan Fokke de Jong. Foto: Marcel Vogel.

Dit is een praktische leidraad hoe ondernemers uit de bestratingsbranche met wetten en regels op onder meer het gebied van arbeidsomstandigheden en milieu om dienen te gaan.

De Code is een uitgave van het Hoofdbedrijfschap Ambachten. Het eerste exemplaar van de populaire versie werd door OBN-lid Teunis van de Pol namens de begeleidingscommissie, die zich bezighield met de totstandkoming van de code, overhandigd aan bestratingsondernemer Fokke de Jong.

Bij de code hoort de gratis Code online, een handige checklist die de bestratingsondernemer helpt om wetten en regelgeving na te leven. Dit bespaart vaak veel uitzoekwerk en tijd. Met deze checklist kan het bedrijf op klantvriendelijke wijze de normen uit de Code toepassen en zodoende beoordeeld worden op wet- en regelgeving en branchenormen. De code draagt onder meer praktische oplossingen aan voor werkdruk, fysieke en psychische arbeidsbelasting, bedrijfshulpverlening en ondernemerschap.

Ondernemers uit de bestratingsbranche kunnen de Code bestellen bij de Ondernemersvereniging Bestratingsbedrijven Nederland (OBN) (www.obn.nl) en bij het Hoofdbedrijfschap Ambachten (www.hba.nl).