DYKAPreFit: voordelen voor de gehele bouwkolom

Artikel delen

De wereld van nu stelt nieuwe, hoge eisen aan de bouw. Lean werken, duurzaamheid, efficiëncy, reductie van faalkosten en beperking van overlast voor de omgeving vragen steeds meer aandacht. Alle partijen in de bouwkolom moeten hieraan bijdragen om gezamenlijk tot een optimaal resultaat te komen. Dat vraagt om nieuwe producten en nieuwe concepten.
 
DYKA is deze uitdaging aangegaan en introduceert DYKAPreFit, een vooruitstrevend concept voor de aanleg van buitenriolering dat aansluit op het Industrieel, Flexibel en Demontabel bouwen.
Op basis van de bestektekening berekent DYKA de optimale uitvoering en verwerkt dit tot een complete leidingen- en aansluitingenstaat, inclusief puttenstaat. 
Dankzij pasklare elementen wordt het werk in de sleuf aanzienlijk gereduceerd en is er minder afval. Handelingen om het leidingtracée passend te maken vinden niet langer op de bouwlocatie plaats. Zo worden fouten – én faalkosten – voorkomen, wordt er duurzamer gewerkt en blijft verstoring van het werk door vuil, wind, regen en vorst achterwege. Het draagt allemaal bij aan een lagere total cost of ownership, een scherpe calculatie, nauwkeurige planning, snellere oplevering en vooral minder overlast. DYKAPreFit biedt de gehele keten grote voordelen. 
 

Innovatieve voorgemonteerde inlaat

DYKA introduceert met PreFit ook een revolutionaire inlaat die voorgemonteerd op de buis wordt geleverd. De perfecte passing, gepatenteerde klikverbinding en lagere inlaat beperken de kans op breukschade. De inlaten kunnen zelfs op korte afstand van elkaar geplaatst worden. Doordat de voorgemonteerde inlaat minder insteekt in de buis, verbetert de doorstroming in de rioolbuis. De inlaat is standaard voorzien van een innovatieve afgeronde beschermkap. Deze voorkomt (transport)schade, is makkelijk te verwijderen, herbruikbaar om de standpijp af te sluiten en is duidelijk herkenbaar door de rode kleur.
De bekende nadelen van een knevelinlaat behoren hiermee tot het verleden: een tijdrovende montageklus met de nodige lekkagerisico’s als gevolg van een niet goed uitgevoerde plaatsing behoren met DYKAPreFit gegarandeerd tot het verleden.

Meer informatie treft u hier aan www.dyka.nl/prefit