Twee nieuwe formaten bestrating

Artikel delen

Bylandt Straatbaksteen, fabrikant van gebakken bestrating, introduceert twee nieuwe formaten in haar Linge®-range. Het Lingeformaat® 120 en het Lingeformaat® 80/70.

Lingeformaat® 80/70
Het Lingeformaat® 80/70, met de afmetingen 242 x 80 x 70 mm, heeft een unieke vorm. Deze is namelijk ontwikkeld om afsplintering tot een minimum te beperken en de juiste voegwerking te bevorderen. Daardoor is het nieuwe formaat ook uitermate geschikt voor mechanische verwerking.

Lingeformaat® 120
Het nieuwe Lingeformaat® 120 is een robuuste grootformaat straatbaksteen. Naast de esthetische verfraaiing leveren de flinke afmetingen (240 x 120 x 65 mm) minder stenen per m2 op. In vergelijking met bijvoorbeeld een keiformaat zijn er per m2 al vijftien stenen minder nodig. Vanzelfsprekend zijn er zo ook minder voegen per m2. Ideaal voor mogelijk onderhoud.
De hoogwaardige Linge®-range van Bylandt Straatbaksteen staat te boek als bijzonder en eigenzinnig. De kop-strek verhouding van het Lingeformaat® wijkt niet af van het standaard Waal- of Dikformaat, maar heeft door de afwijkende lengte een geheel eigen karakter.

Nieuwe bedrijfsnaam
Tot voor kort droeg Bylandt Straatbaksteen de naam CRH Clay Solutions. Echter, vanaf 2014 heeft de straatbaksteen divisie van CRH zich aangesloten bij de business unit CRH Landscaping Nederland en heeft het haar krachten verenigd met zusterbedrijven Struyk Verwo Infra en Zoontjens. Daarmee keert een meer dan 100 jaar oude naam terug in de wereld van bestrating. Binnen haar twee productielocaties in Tolkamer en Kessel focust Bylandt Straatbaksteen zich als zelfstandige CRH-organisatie volledig op de productie van Vormbak- en Strengpers straatbakstenen.

Bylandt Straatbaksteen, Tolkamer, (088) 088 55 55, www.bylandt.com