Make over voor grondverdichter

Artikel delen

Grond verdichten is zwaar werk, met name ook voor de machines die hiervoor nodig zijn. De internationaal succesvolle CR-constructieserie van Weber MT kenmerkt zich dan ook door uitstekende loopeigenschappen, een hoge verdichtingscapaciteit en een comfortabele bediening. Bij de nu voorgestelde nieuwe CR 7 is de ‘make over’ zo grondig geweest dat van een vrijwel compleet nieuwe machine gesproken kan worden: alle functies en prestatiegegevens werden opnieuw doordacht, de constructie ging grondig op de schop.

Een betrouwbare Hatz-dieselmotor zorgt voor volop vermogen. Op grond van de geringe bouwhoogte kan de CR 7 niet alleen bij de klassieke weg- en grondwerkzaamheden en voor het intrillen van plaveisel gebruikt worden, maar ook in beschoeide sleuven.
Door het omlegbare, grote hijsoog en met sjorogen in de motorconsole wordt de CR 7 snel en betrouwbaar voor het transport beveiligd. De motor is rondom beschermd en ingesloten. Zo blijven vuil en stof buiten en is de motor veilig voor beschadigingen. De gaskabel en de leidingen voor de hydraulische omschakeling zijn in de stuurboom gelegd; dit zorgt voor extra bedrijfszekerheid. Via de onderhoudsklep vooraan heeft de gebruiker vrije toegang tot de onderhoudselementen. Door de centrifugaalkoppeling die de tandriem automatisch spant, is bovendien veel minder onderhoud nodig. Lage hand-arm-trillingen staan net zo garant voor het hoge bedieningscomfort als de standaard elektrostart en de klapbare stuurboom die heel eenvoudig aan de lichaamslengte van de bediener aangepast kan worden.
De CR 7 is optioneel verkrijgbaar in de varianten CR 7 CCD en CR 7 MSM: deze twee modellen zijn uitgerust met de COMPATROL®-verdichtingscontrole. De technisch gegevens: gewicht 475 kg, centrifugale kracht 65 kN, werkbreedte 65 of 80 cm en een Hatz diesel motor 1B40.

Weber Maschinentechnik GmbH, Bad Laasphe – Rückershausen (D), +49 (0) 2754/398-0, www.webermt.de