Sectoraanpak Bouw & Infra Drechtsteden in de steigers

Artikel delen

In Drechtsteden hebben wethouder Van de Burgt van Dordrecht, regionale bouwbedrijven, opleidingsbedrijven, branches en de sociale dienst Drechtsteden een samenwerkingsverklaring ondertekend. Hierin bundelen zij voor de korte en lange termijn de krachten om instroom van vakbekwaam personeel in de sector te bevorderen en werknemers te ondersteunen bij hun duurzame inzet in bedrijven.

De sector bouw en infra zou door de samenwerkingsverklaring een impuls moeten krijgen. Concreet vertaald gaat het over het beschikbaar stellen van onder meer 200 BOL- en BBL-trajecten (Beroepsondersteunende en Beroepsbegeleidende Leerweg) per jaar, het plaatsen van 50 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en nog eens 50 mensen met een plaats in een arbeidspool.

Loonkostensubsidies voor behoud vakkrachten
Vorig jaar nodigde minister Asscher alle sectoren in Nederland uit met plannen te komen om knelpunten op de arbeidsmarkt aan te pakken. Eind januari 2014 werd het sectorplan Bouw- en Infra als eerste goedgekeurd. Om vakkrachten te behouden, begeleiding van werk naar werk gemakkelijker te maken, instroom van leerlingen en werklozen te stimuleren en het in dienst houden van leermeesters ouder dan 55 te bewerkstelligen is een aantal maatregelen in de vorm van loonkostensubsidies beschikbaar. Daarnaast zijn subsidies beschikbaar voor opleiding of bij- en omscholing van werknemers. Voor het oplossen van de knelpunten heeft het ministerie 60 miljoen euro beschikbaar gesteld. De sector zelf investeert ook 60 miljoen. Voor meer informatie www.sectorplanbouwinfra.nl.

MKB-INFRA: Zorgt Aanbestedingswet echt voor gelijk speelveld?
 
Tijdens de Voorjaars Algemene Ledenvergadering van MKB INFRA begin juni in Baarn moet blijken of de Aanbestedingswet echt zorgt voor een gelijk speelveld voor grote en mkb-bedrijven. USP presenteert tijdens deze ledenvergadering de tweede monitoring van de Aanbestedingswet. De resultaten hiervan zullen worden overhandigd aan Tweede Kamerlid Mei LI Vos (PvdA), die haar reactie hierop op de monitor zal geven.
Daarnaast presenteert een viertal geassocieerde leden, die onlangs de MKB INFRA-gelederen hebben versterkt, zich; te weten BK Groep uit IJmuiden, Ingenieursbureau Van der Waal & Partners uit Naaldwijk, De Wilde Ingenieurs Groep uit Beverwijk en Van Vuuren Elektrotechniek eveneens uit  Beverwijk.

MKB INFRA
(Let op: nieuw adres en telefoonnummer!)
Nieuweweg 226, 3905 LT  Veenendaal
Postbus 1085, 3900 BB  Veenendaal
Tel. (0318) 544 905
Fax (0318) 544 909
E. secretariaat@mkb-infra.nl
www.mkb-infra.nl