Focus op wegdekreflectie tijdens Infra Relatiedagen

Artikel delen

Voor het tiende jaar op rij staat de vakbeurs Infra Relatiedagen Gorinchem op de beursagenda van Evenementenhal Gorinchem. Deze vakbeurs vindt plaats op 28, 29 en 30 oktober 2014. Nieuw is het Wegdekreflectie Plein. Bedrijven gerelateerd aan wegdekreflectie worden door middel van dit plein gecentreerd op de beursvloer van Infra Relatiedagen Gorinchem. Verder zijn er diverse lezingen en seminars en is er ook weer een Klein Transport Plein. Genoeg reden dus om deze vakbeurs te bezoeken!
 
In de meer onpersoonlijk wordende digitale wereld is zichtbaar zijn en ontmoeten een steeds belangrijker gegeven. De regionale vakbeurzen van Evenementenhal zijn hierop het antwoord en voorzien in de behoefte van de exposanten om contacten te leggen en te onderhouden. Mariette Mulders, beursorganisator Infra Relatiedagen Gorinchem, vertelt dat de vakbeurs met 150 exposanten en ruim 8.400 bezoekers een kwalitatief goede ontmoetingsplek is voor de branche: ‘De exposanten weten ook als geen ander dat het juist in deze tijd belangrijk is om het hoofd boven het maaiveld uit te blijven steken om het vertrouwen van klanten te behouden. Beursdeelname is marketing en marketing is het ‘cement’ voor een succesvolle bedrijfsvoering.’
Infra Relatiedagen is echter meer dan alleen standhouders. Dit evenement biedt een overzicht van wat er binnen de sector leeft, zodat u na het bezoek weer volledig op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in de  branche. Een voorbeeld hiervan is de specifieke aandacht die dit jaar besteed wordt aan de innovatie van dit moment: Wegdekreflectie.
 
Wegdekreflectie Plein
 
Bedrijven gerelateerd aan wegdekreflectie worden door middel van het Wegdekreflectie Plein gecentreerd op de beursvloer van Infra Relatiedagen Gorinchem. Wegdekreflectie staat voor veiligheid en besparen. Het verlichten van geasfalteerde/beton wegen, fietspaden en bedrijfsterreinen vraagt veel energie. Dit kan worden gereduceerd als er licht reflecterend asfalt/beton wordt toegepast. Hierbij wordt een natuurlijk wit toeslagmateriaal aan asfalt/beton toegevoegd. Dit is een gesteente met een zeer hoge natuurlijke witheid die voldoet aan de hoogst gestelde eisen die in Nederland gelden. Op een groot aantal plaatsen in Nederland is dit type gesteente al met succes toegepast in licht reflecterend asfalt/beton.
‘Deze belangrijke ontwikkeling in de branche verdient aandacht tijdens een vakevenement als Infra Relatiedagen’, aldus Mulders. Bekende gezichten uit de branche, zoals De Hoop Terneuzen, De Beijer Kekerdom, Kijlstra Bestrating, van de Bosch Beton, Coldmix, Rotim, Esha Infra Solutions, Tauw, AKC Venlo en Stryuk Verwo, zijn zeer nauw betrokken bij wegdekreflectie en zullen op het plein vertegenwoordigd zijn. Een belangrijke bezoekersdoelgroep voor dit specifieke onderdeel bestaat uit overheid, gemeenten, Rijkswaterstaat en provincies.
 
Klein Transport Plein
Het Klein Transport Plein gaat in 2014 weer op tour naar de vakbeurzen in Hardenberg, Gorinchem en Venray. Dit plein biedt ruimte aan exposanten met bestelauto’s tot 3.500 kg, aanhangwagens, bedrijfswageninrichting, ritregistratie, track&trace, dakdragers, laad/lossystemen, accessoires en nog veel meer. Melissa Ooms is beursorganisator van Klein Transport Plein: ‘Er komen veel MKB-ondernemers en zzp’ers naar onze vakbeurzen en die hebben allemaal transportmiddelen nodig. Bestelauto’s en aanhangwagens bepalen dan ook voor een aanzienlijk deel het beeld van het Nederlandse wegverkeer. Ondernemers kunnen simpelweg niet zonder het gemak dat een bedrijfswagen biedt. Op het Klein Transport Plein tijdens de INFRA Relatiedagen Gorinchem praten exposanten de bezoekers graag bij over de nieuwste ontwikkelingen in deze branche. Van innovaties in de bestelauto- en aanhangwagenbranche tot veranderingen wat betreft milieu- en regelgeving.’