Veiligheid op de bouwplaats

Artikel delen

Eén van de meest gevaarlijke werkplekken is op een bouwterrein. Statistisch logisch, omdat er vaak op hoogte gewerkt wordt en er een hoop mensen tegenlijkertijd met verschillende 'gevaarlijke' apparaten bezig zijn. Daarom is het erg belangrijk dat de veiligheid en de zichtbaarheid van de bouwvakkers zo groot en hoog mogelijk is.
 
Het is niet voor niets dat veiligheidshesjes staan voorgeschreven in de RI&E van de bouwsector. Nog prettiger is het als de veiligheidshesjes multifunctioneel zijn.
 
Waarom zou je je werknemers alleen een fluorischerend hesje laten dragen over de beschermende kleding die daarvan los gekocht moet worden? Bij Engelbert-Strauss is daarover nagedacht. Er zijn veiligheidjacks en softshells ontwikkeld met de werkzaamheid van een fluorischerend hesje. Geen hesjes meer over de kleding heen, maar de kleding is al fluoriscerend.
 
Bijkomende voordelen van de softshells zijn dat deze jacks meteen de wind tegenhouden en waterafstotend zijn. Daarnaast zijn de jassen ademend. De drager kriijgt het dus niet te warm en zal niet overmatig zweten. De wind gaat niet door de jas heen, maar de jas geeft wel de warmte die de drager produceert aan de lucht.
 
Door de fleecekraag van binnen ontstaan er geen irritaties bij de nek en wordt ervoor gezorgd dat ook de nek geen last heeft van de wind. De jassen hebben een capuchon die er eventueel afgeritst kan worden. Heb je de capuchon niet nodig? Dan heb je er ook geen last van!
 
De jassen zijn allemaal eenvoudig in de wasmachine te wassen!