Magna Tyres Group lanceert nieuwe grondverzetband: M-Terrain

Artikel delen

Magna Tyres presenteert een nieuw bandenprofiel voor knikdumpers: de Magna M-Terrain. Met deze uitbreiding van het productgamma biedt Magna Tyres voor het eerst een radiaalband met E4-profiel speciaal ontworpen voor knikdumpers.

De M-Terrain is beschikbaar in de bandenmaat 29.5R25, een veelgebruikte afmeting voor wielen van knikdumpers. Voorheen leverde bandenfabrikant Magna Tyres in deze maat ook al de MA02 (E3+/L3+-profiel), de MA05 en MA08 (beide L5-profiel) en de MA05S (L5S-profiel). Met de lancering van de M-Terrain is Magna Tyres nu ook in staat om in de maat 29.5R25 het gewilde E4 profieltype aan te bieden. Hiermee kan Magna Tyres nog beter voldoen aan de behoeften van de eindgebruiker.
Naast de maat en het type profiel, heeft de M-Terrain een aantal specifieke eigenschappen. Het robuuste loopvlakontwerp zorgt voor perfecte grip in uitdagende offroad-condities. Het brede schouder ontwerp zorgt voor  optimale drukverdeling en bescherming van de zijwand. Bovendien biedt de optimale rubbersamenstelling het beste resultaat tegen inrijdingen en slijtage.

Na een aantal tests op diverse locaties, is de Magna M-Terrain momenteel al in gebruik in steengroeven en mijnbouwlocaties in Polen, Australië, Zuid Korea, Vietnam en Zimbabwe. Op de bijgevoegde foto’s is een Volvo A40E knikdumper te zien, uitgerust met Magna M-Terrain. Deze machine is in bedrijf in een kalksteengroeve in Polen.

Over Magna Tyres Group
MAGNA TYRES GROUP is een Nederlandse fabrikant van industrie- en grondverzetbanden.Al ruim dertig jaar is MAGNA TYRES GROUP betrokken bij het vervaardigen en verhandelen van rubberen compounds en gerelateerde onderdelen voor de auto- en bandenindustrie. Deze ervaring in de business heeft MAGNA ertoe gezet om de productlijn uit te breiden door onder eigen naam voertuigbanden voor off the road (OTR) en industriële applicaties te ontwikkelen en te produceren. De toegevoegde waarde van het bedrijf ligt in de combinatie van uitgebreide kennis van de bandentechniek, het in eigen beheer aanleveren van de benodigde grondstoffen van topkwaliteit en de voorzieningen om de rubberen compounds zelf te bewerken voor speciale toepassingen. Banden van MAGNA TYRES worden wereldwijd ingezet voor zware applicaties in de bouw, mijnbouw en industrie.

 www.magnatyres.com