AVANT breidt haar kniklader gamma uit met de AVANT 760 i

Artikel delen

Dit nieuwe model binnen de 700 serie met een volledig nieuw design is de meest groene AVANT uit het gamma.
 
Aangedreven door de 42 kW Kohler KDI turbo dieselmotor voldoet deze machine aan de strengste emissienormen. De Tier 4 final gecertificeerde heavy duty motor zonder roetfilter is een efficiënte combinatie van kwalitatieve componenten zoals een precisie injectie, can-bus gestuurde turbo, intercooler en een NOx katalysator.
 
De 760i behaalt een hogere rijsnelheid tot max. 30 km/u. Naast deze hoge rijsnelheid is de 760i uitermate zuinig (-20% brandstofverbruik). Deze eigenschappen zijn vandaag de dag belangrijke aandachtspunten en bieden grote voordelen bij aanbestedingen.
 
Deze lader heeft een telescopische arm met een hefhoogte tot max. 3,10 m en een hefkracht van 1400 kg. De 760i onderscheidt zich tevens door de duidelijke vermindering van het geluidsniveau wat het de gebruiker enorm comfortabel maakt.
 
Deze nieuwe polyvalente lader is leverbaar vanaf januari 2015.

Vernieuwing binnen de 700 en 500 serie

Zowel de AVANT 745 als de 750 krijgen hetzelfde nieuwe design van het model 760i aangemeten.
Deze modellen kunnen gemakkelijk grotere werken aan zonder te moeten inbinden op het vlak van wendbaarheid en gebruiksgemak.
 
Poclain rijmotoren zorgen vanaf 2015 voor de aandrijving van de AVANT 745 en de 500 serie modellen zodat deze machines perfect aansluiten bij de andere modellen van de 700 en 600 serie. Deze motoren brengen meer koppel, kracht en rijsnelheid en maken deze machines uiterst betrouwbaar en duurzaam.
 
Deze modellen zijn vanaf 2015 ook standaard uitgerust met een elektro-hydraulische handrem en antisperfunctie.
De elektro-hydraulische handrem treedt automatisch in werking bij het uitzetten van de motor wat het dagelijks gebruik eenvoudiger maakt.
De antisperfunctie zorgt ervoor dat de wrijving op de ondergrond minimaal is. Zo ontziet men delicate ondergronden zoals gazons en klinkers en spaart men de banden bij het manoeuvreren op ruwe ondergronden.
 

Multi-inzetbaar

De AVANT kniklader neemt al jaren een prominente positie in als multi-inzetbare machine binnen de tuin- en landbouw, paardensector, wegenbouw, industriesector, goederenbehandeling en bij de lokale gemeentes.
 
De AVANT wielladers zijn in een compleet pakket geleverd. Toch zijn er tal van opties beschikbaar om het werkcomfort te verhogen. Zo kan men de machine uitrusten met een centrale smering, een luxueuze cabine of extra werkverlichting.
Meer dan 150 aanbouwwerktuigen, het plaatwerk in sterk polycarbonaat, het gemakkelijk te transporteren en het economisch verbruik maken deze machine rendabel vanaf de eerste seconde.
 
meer info: www.avantbenelux.be