Minder wateroverlast met nieuwe straatkolk

Artikel delen

De opwarming van ons klimaat leidt onder meer tot steeds meer hevige stortbuien die in korte tijd veel regen brengen. Die hevige regenval veroorzaakt regelmatig overlast. Veel riolen zijn namelijk nog niet berekend op veel regen in korte tijd en hebben te weinig capaciteit om die piekbelasting te verwerken. Gevolg: wateroverlast. Een oplossing biedt de nieuwe PE straatkolk onderbak van Beutech.
 
Ondergelopen straten, verkeershinder, ondergelopen kelders of zelfs wateroverlast op de begane grond van woningen en bedrijven: één heftige regenbui kan al snel een flinke schadepost opleveren voor gemeenten en haar inwoners. Rioolwater dat op straat staat is bovendien ook een gevaar voor de volksgezondheid.
Bij Beutech Kunststoffen & Bewerking is men al heel lang bezig met duurzaam waterbeheer. In dat kader ontwikkelt het bedrijf regelmatig nieuwe kunststof maatwerk producten die wegenbouwers en beheerders helpen om klimaatbestendige rioleringssystemen te realiseren.
De laatste innovatie is de PE straatkolk onderbak, met een diameter van 400 mm en een 160 mm aansluiting. Deze onderbak is een stuk groter dan de gangbare 315 mm straatkolken, met 125 mm aansluitingen. Omdat de kolken van PE zijn, hebben ze ondanks hun omvang een gering gewicht. Al het laswerk dat Beutech aan deze onderbakken en andere producten uitvoert is gecertificeerd. Dankzij deze maatvoeringen biedt de Beutech 400 mm straatkolk onderbak aanzienlijk meer opvang- en afvoer capaciteit. Hierdoor is deze innovatie zeer geschikt voor projecten die op duurzaam waterbeheer inzetten. Wanneer toegepast, zal een straat of wegdek dat via deze kolken en een 160 mm riool afwatert, minder snel blank komen te staan. Zo kan men dus met relatief eenvoudige ingrepen een klimaatbestendig rioleringssysteem aanleggen. Desgewenst zijn de PE onderbakken compleet met gietijzeren kolkkoppen te leveren.
 
Beutech Kunststoffen & Bewerking
www.beutech.nl
Standnr. 343