Mobiele zeeftechnologie

Artikel delen

De Finlay 883+ Spaleck is volgens de makers het neusje van de zalm qua mobiele zeeftechnologie. Deze mobiele zeefapparatuur is het resultaat van een samenwerking tussen Terex Finlay, pioniers in mobiele zeefapparatuur, en Spaleck, marktleiders in statische recycling- en zeeftechnologie. Het hart van de installatie is de van Duitse makelij dubbeldeks ‘high performance’ Spaleck zeefbox.
 
Door de verwerkingsmogelijkheden en flexibiliteit aan toepassingen is deze machine de enige ‘all-in-one’ mobiele oplossing voor het afzeven van moeilijke materialen, waaronder afval, recycling, slakken, versnipperd metaal, hout, containerafval, compost, schors, ertsen, kolen en grond. Dit gebeurt in fijne afzeving tot bijvoorbeeld 0-6 en 0-10.
De Flip Flow onderdekmatten hebben geen randen, waardoor er steeds een optimale productstroom verkregen wordt. Ze worden bevestigd zonder schroeven en kunnen dus snel worden vervangen. Het in cascade geplaatste 3D topdek voor grof materiaal heeft als voordeel dat door de schuine, tegen de materiaalstroom in geplaatste, kokeropeningen een exact kaliber wordt verkregen. Verder wordt door de opstaande vingers op het uiteinde het materiaal gekeerd en wordt er een betere afzeving verkregen. Als gevolg hiervan vermindert ook de impact op de onderdekmatten, waardoor hun levensduur verhoogt en steeds optimale zeefresultaten  worden gegarandeerd. Dankzij de modulaire opbouw kunnen alle zeefmedia snel en eenvoudig worden veranderd. 
Dankzij de beproefde 3D en Flip-Flow-technologie is er sprake van vrijwel verstoppings-vrije afzeving. Het 3D zeefdek garandeert accurate screening, zodat geen lange stukken passeren tot in het  middenfractie materiaal. Het Flip-Flow onderdek met schroefloze gemonteerde zeefmatten voorkomt onnodige reiniging en vermindert aldus de onderhoudstijd. De afvoerkant van de zeefbox kan hydraulisch 500 mm worden verhoogd om een efficiënte toegang te garanderen en zo het verwisselen van de zeefmedia te vergemakkelijken.
Het topdek is 4.800 mm x 1.500 mm en het onderdek meet 4.800 mm x 1.500 mm. De motor is een CAT C4.4 motor 82 of 83KW (T4 of T3). Het gewicht van de zeefinstallatie is 32.000 kg. De invoerbunker is 7 m³, met een metalen invoerband.
 
Van Bemmel machine-import bv
www.vanbemmel.com
Kavelnr. 57