34 % krachtbesparing met nieuwe lijn ALMI-steenknippers

Artikel delen

Met drie nieuwe steenknippers (waarvan de AL 33 easy reeds gepatenteerd is) heeft Almi haar productrange verder uitgebreid. Gebruikers realiseren met deze steenknippers een krachtbesparing van maar liefst 34%. Deze productontwikkeling is inmiddels al opgepakt binnen de stratenmakersbranche. De eerste serie is verkocht en de reacties zijn erg positief voor de toekomst.
 
Innovaties
Bij ALMI staat innovatie hoog in het vaandel. In de afgelopen jaren heeft ALMI verschillende patenten geregistreerd. Vanaf dit moment zijn alle steenknippers voorzien van een schaalverdeling. Hiermee wordt het gemakkelijk om nauwkeurig onder een hoek van 45 graden te knippen. Verder is een maatverdeling aangebracht om de steen precies op de juiste lengte af te knippen. Alle steenknippers zijn voorzien van een sterke 2K lak. In de nieuwe lijn kiest ALMI ervoor om alle modellen ook galvanisch verzinkt aan te bieden. Dit heeft een robuuste uitstraling en zorgt voor verlenging van de levensduur. Kortom, naast ergonomische aspecten (gemakkelijke bediening en ARBO-normen) bieden deze steenknippers ook technische en economische voordelen.
 
20 % krachtbesparing bij gepatenteerde AL33-EASY
De vertrouwde Al33-steenknipper is omgebouwd en heeft slechts één spindel voor de hoogte-instelling. De afstelling van het mes recht boven de steen wordt hiermee eenvoudiger. Verder is het mechanisme doorontwikkeld. Hierdoor realiseert de nieuwe AL33-EASY een krachtbesparing van 20%. Deze ontwikkelingen zijn inmiddels gepatenteerd en de eerste contacten met dealers en afnemers zijn veelbelovend.
 
Door vernieuwde Al15 en AL30 wordt zagen overbodig
De AL15 is nu ook sterk verbeterd. Deze knipper is licht en compact en daardoor gemakkelijk mee te nemen. Deze knipper was al populair bij o.a. hoveniersbedrijven en stratenmakers, maar blijkt nu ook zeer geschikt te zijn voor in de bouw. Naast waalformaten en betonklinkers, knipt dit topmodel nu ook zonder problemen metselstenen waardoor zagen overbodig wordt. De Al15 en de Al 30 hebben allebei een innovatieve verandering ondergaan, waardoor de kracht om een steen te knippen met maar liefst 34% is afgenomen.

ALMI Machinefabriek B.V.
Wierdenseweg 82-86
7671 JK  VRIEZENVEEN
www.almi.nl