Tricorp introduceert recyclebare werkkleding

Artikel delen

In een betere wereld is er geen ruimte meer voor afval. Om de circulaire economie te stimuleren zijn Tricorp, Nederlandse marktleider als producent van moderne werkkleding en het circulaire textielbedrijf Dutch Awearness een samenwerking aangegaan onder het concept Saved by Design.

Hierin is een belangrijk deel van de Tricorp-collectie geschikt als circulaire werkkleding. De werkkleding van Saved by Design heeft dezelfde eigenschappen en veiligheidsnormen die afnemers kennen van Tricorp-producten.

Het materiaal in Saved by Design heeft als pluspunt dat het geschikt is voor hoogwaardig hergebruik. Hierdoor wordt CO2 uitstoot verminderd terwijl de maatschappelijk verantwoord geproduceerde kleding tot wel 8 keer aan toe een volgend leven krijgt zonder aan kwaliteit te verliezen.
Na gebruik wordt de kleding door Dutch Awearness teruggenomen en verwerkt zodat er weer opnieuw werkkleding van kan worden gemaakt.
De totale levensloop van het kledingstuk is voor de gebruiker inzichtelijk via het Circular Content Management System. Hierin is data over de kleding verzameld van materialen tot en met de impact op het milieu. Wie de QR-code op de kleding scant, ontdekt de geschiedenis en het materiaalgebruik van het product.

Tricorp en Dutch Awearness nemen samen de verantwoordelijkheid om alle partners in het proces te betrekken. “Wij nodigen ze uit om samen met ons en hun klanten de wereld een betere plaats te maken, waar geen ruimte is voor afval”, aldus commercieel directeur Tricorp Hendrik Stiksma. “We produceren op een maatschappelijk verantwoorde wijze met fabrikanten die zich conformeren aan de gedragsregels van de Fair Wear Foundation. Samen met de resellers en hun klanten willen wij de kring sluiten, waardoor er een cirkel ontstaat waarin afval een grondstof is.”

Afgelopen maanden hebben al twee grote organisaties circulaire werkkleding in gebruik genomen van Saved by Design. De verwachting is dat meer organisaties snel zullen volgen.