Eerste bestelwagen van MAN

Artikel delen

MAN debuteert in de wereld van bestelwagens met de gloednieuwe TGE. Met deze bestelwagen introduceert het bedrijf een bestelwagen als aanvulling aan de onderkant van het huidige truckassortiment. Het merk kan nu dus al een bedrijfswagen leveren vanaf een GVW van 3 ton. Speciale TGE verkoopadviseurs garanderen voor iedere individuele klant een maatwerkoplossing.
 
De bestelwagen heeft volgens MAN de laagste cW-waarde (0,33), het laagste brandstofverbruik, lage reparatie- en onderhoudskosten en daardoor de beste Total Cost of Ownership (TCO) in zijn klasse. Het aanbod van carrosserievarianten bestaat uit meerdere bestelwagen versies en chassis-modellen met enkele en dubbele cabine.
De nieuwe MAN TGE biedt een keuze uit twee wielbases, drie dakhoogten en drie lengteversies. De lengte van de gesloten bestelbussen loopt uiteen van 5.983 mm tot 6.833 mm en zelfs 7.388 mm voor de MAN TGE met grote overhang. De hoogten worden geschat op 2.340 mm, 2.575 mm en 2.800 mm. Afhankelijk van de gekozen uitvoering bedraagt het maximale laadvolume 18,3 kuub. De basisversie begint bij een maximaal toelaatbaar gewicht van 3 ton en loopt op tot maximaal 5,5 ton. Via een trekhaak kan met een aanhanger nog eens maximaal 3,5 ton worden toegevoegd. Het maximale laadvermogen van 1,5 ton van de 3,5 tons uitvoering is opvallend.
 
Keuze aandrijflijnen
Afhankelijk van het totale toegestane gewicht bestaat de keus uit voorwiel-, achterwiel- en vierwielaandrijving. In alle gevallen kan die aandrijving gecombineerd worden met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een 8-traps automaat. De reeks 1.968 cc dieselmotoren bestaat uit vermogensvarianten van 75 kW/102 pk, 90 kW/122 pk, 103 kW/140 pk en 130 kW/177 pk.
Met de standaard EBA (Emergency Brake Assist) is het veilig rijden. Sensoren bespeuren gevaarlijke afstanden ten opzichte van een voorligger en ondersteunen bij het verkorten van de remafstand. Verder is een optionele achteruitrij-assistent mogelijk of een Trailer Assist functie. De wagen is verder uitgerust met elektromechanische stuurbekrachtiging adaptieve cruise control.
De vermoeidheidsherkenning en het multicollision remsysteem vergroten het algehele veiligheidsniveau. Tot slot profiteert het nieuwe bestelwagenaanbod van de zakelijke services van MAN. Die staan bekend om hun ongecompliceerde hulp – zelfs zonder afspraak bij de dealer -, snelle assistentie bij noodgevallen in het weekend of ’s nachts en lange openingstijden.
De nieuwe MAN TGE is vanaf maart volgend jaar te bestellen. De productie start in april 2017. De marktintroductie in Nederland staat twee maanden later gepland.
 
MAN, www.truck.man.eu/nl