InfraPro en Recycling stellen Circulaire Economie centraal

Artikel delen

Na het succes van 2015 bundelt InfraPro ook de komende editie eind oktober haar krachten weer met vakbeurs Recycling in Evenementenhal Gorinchem. InfraPro staat dit jaar in het teken van ‘Circulaire Economie’. Ook wil Evenementenhal extra aandacht besteden aan starters, ZZP’ers en aan bouwmachines en –materieel. GWW-Totaal besteedt in haar komende uitgave weer uitgebreid aandacht aan InfraPro.
 
InfraPro 2016 staat in het teken van ‘Circulaire Economie’. In een dichtbevolkt land als Nederland is er een grote druk op het gebruik van infrastructuur. Zeker met de verwachte bevolkingsgroei. De grond-, weg- en waterbouw is met het lichte herstel van de economie daarom volop in beweging. Opdrachtgevers focussen zich nog steeds op prijs, maar innovatieve oplossingen, duurzaamheid en omgevingsbewustzijn spelen een steeds belangrijkere rol en gaat het in de toekomst alleen maar meer worden. Daarom kiest Evenementenhal voor het thema Circulaire Economie.
Grote spelers binnen de branche maakten eerder al afspraken jaarlijks te investeren in emissiereductie en circulaire bedrijfsprocessen. Ook tekenden zij het ‘Mission Statement Fair Infra’ waarmee zij zich committeerden aan het doen van een icoonproject op het gebied van energiebesparing, vergroening of circulair materiaalgebruik. Op deze vakbeurs krijgen exposanten de mogelijkheid hun bijdrage aan de circulaire economie te presenteren aan duizenden vakspecialisten.
 
Circulaire economie: machines
Machines zijn niet weg te denken binnen de Infrawereld en leveren een grote bijdrage aan de Circulaire Economie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan emissievrije productinnovaties als accutrilstampers en graafmachines. Als bezoeker wordt u niet alleen getrakteerd op demonstraties en presentaties van de nieuwste machines (die bijdragen aan de Circulaire Economie). Ook is er mogelijkheid tot het bekijken en aanschaffen van gebruikte recycling- & inframachines via de internationale machineveiling van Troostwijk.
 
Bouw- en sloopstraat op beursvloer
De combinatie met vakbeurs Recycling komt onder meer tot uiting met de Bouw- en sloopstraat op de beursvloer. Producten worden tot afval verwerkt en weer van grondstoffen naar producten ontwikkeld. Op de Bouw- en sloopstraat komen InfraPro en Recycling samen. Exposanten van beide beurzen presenteren hier op interactieve wijze hun producten. Evenals machines en/of processen die gerelateerd zijn aan bouw- en sloopafval dat vrijkomt tijdens infra-gerelateerde werkzaamheden.
 
Aandacht voor starters en ZZP’ers
De beursorganisatie van Evenementenhal wil dit jaar op de beursvloer extra aandacht besteden aan de starters en ZZP’ers. Jonge ondernemers zijn de toekomst van de markt. Vaak bieden zij zeer innovatieve toepassingen die goed gebruikt kunnen worden bij grote projecten. Middels een Startersplein biedt Evenementenhal deze jonge ondernemers (tot en met 3 jaar) een podium om de doelgroep van InfraPro te ontmoeten tegen een speciaal tarief.
 
Nieuw op de beurs
Deze editie heeft InfraPro weer een aantal nieuwe toevoegingen aan de beursvloer. Zo is de organisatie bezig met een Aannemers- & Asfaltplein en kunnen bezoekers via de Must See route langs alle stands die een innovatie tonen. Maar ook op het Start-Up Innovation House zijn deze te zien, de innovaties komen daar van jonge ondernemers en ZZP’ers. Natuurlijk is er ook een vernieuwend kennisprogramma tijdens de beurs. Partners als CROW en MVO Nederland laten in dit programma het aanbestedingsbeleid en meer actuele topics uit de GWW sector aan bod komen.
 
InfraPro vindt plaats op 25, 26 en 27 oktober in Evenementenhal Gorinchem. Meer beursinformatie en/of aanmelden als exposant: www.evenementenhal.nl/infrapro.