Kolken nu in Filcoten verkrijgbaar

Artikel delen

Nadat BG Graspointner eerder al een compleet afvoergotenprogramma in Filcoten op de markt bracht, vervangt importeur DDC Heinenoord nu het polymeerbeton van de kolken K20 door deze duurzame bouwstof. Smalle kolken van 20 cm breed worden al langer op de Nederlandse markt toegepast. Zo is de maat 20 cm goed te combineren met goten die opgebouwd zijn met twee strekken keiformaat, drie strekken dikformaat en zelfs vier strekken waalformaat klinkers.
 
Ook in een rollaag van betonstraatstenen tussen trottoirbanden en asfaltverhardingen past de smalle kolk heel goed. De kolk is ook te voorzien van een schuine kolkkop, zodat deze in de verkanting van de rollaag ingepast kan worden. 
Filcoten is een bouwstof die opgebouwd is uit puur minerale stoffen en past daarmee in het door de overheid gevoerde beleid ten aanzien van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Diverse instanties hebben de bouwstof onderzocht en kwalificeren deze als een bouwstof van de kwaliteitsklasse A+. DDC Heinenoord stimuleert de toepassing van duurzame bouwstoffen en wil op deze manier bijdragen aan een betere leefomgeving.
Naast de toepassing van deze duurzame bouwstof is de kolk op enkele punten geoptimaliseerd. Zo heeft hij een vergrendeling, een draaibaar rooster geschikt voor verkeersklasse D400 en een inlaatopening van 142 mm. Dit laatste is voor beheer en onderhoud een duidelijke verbetering. Daartoe is overleg geweest met vandervalk+de groot, een belangrijke partij op de Nederlandse markt die het onderhoud aan de natte infrastructuur verzorgt.
De vernieuwde K20F is er in vele uitvoeringen. De hoge variant heeft 20 liter zandvangvolume, de lage 10 liter. Voorts is er een keuze voor een buisaansluiting van 125 of 160 mm waarbij deze zowel op de korte als de lange zijde kan zijn aangebracht. Ondanks de verbeteringen aan de smalle kolk is de prijs ervan niet hoger dan de oude versie.
 
DDC Heinenoord, www.ddc-heinenoord.nl