Onzichtbare laadpaal

Artikel delen

De PUTkast Contactdoos heeft een nieuwe uitvoering: E-laad. Deze nieuwe telg is speciaal ontworpen voor laadpalen ten behoeve van elektrische auto’s. De nieuwe PUTkast is een uitbreiding op het bestaande assortiment en is speciaal bestemd voor laadpunten in de openbare ruimte. Ideaal voor een Verlengd Privaat Aansluitpunt (VPA).
 
De compacte kast is uitstekend beschermd tegen molest, roest en andere invloeden van buiten af. Dankzij de keuze van hoogwaardige materialen, zoals duurzaam roestvaststaal (RVS), wordt een lange levensduur met lage exploitatiekosten gegarandeerd. De kast vormt ook geen obstakel bij het reinigen van de openbare ruimte en voorkomt verdere wildgroei van laadpalen. Hierdoor draagt dit systeem ook bij aan een fraai straatbeeld (vooral in historische kernen).
Doordat het deksel na openen zich in verticale positie bevindt zijn de installaties eenvoudig en veilig te bedienen. De kabel gaat, via slimme uitsparingen de kast uit, waardoor de kast in actieve en passieve toestand geen struikel object vormt. Hierdoor is er maximale vrije loopruimte. Ideaal voor smallere trottoirs. Het spreekt voor zich dat de PUTkast voldoet aan alle geldende normen, zoals diverse elektrische, Arbo-besluit, verkeersnorm en CE-verklaring.
De kast is standaard voorzien van Type 2 contactdoos. De kans op aanrijdschade is nihil en de kast is watervrij tot één meter onderdompeling.
 
Tijdens de Dag van de Openbare Ruimte (Jaarbeurs Utrecht op 28 en 29 september) kan het publiek voor het eerst kennis maken met deze nieuwe PUTkast. Bezoek hiervoor stand 3.3.22.
 
PUTkast, www.putkast.nl