12-jarige lantaarnpaalfan Tobias mee op pad met Ziut

Artikel delen

Hij is pas 12, maar Tobias van Dien uit Eindhoven weet al waar hij later gaat werken. Bij Ziut! In juli ontving Ziut, specialist in openbare verlichting, een aandoenlijke brief waarin hij over zijn toekomstplannen en passie voor lantaarnpalen vertelt. Omdat hij nu nog niet mag solliciteren, vroeg hij of hij een dag met een monteur mee op pad mocht. Dat verzoek kon natuurlijk niet worden geweigerd …
 
‘Beste Ziut medewerkers,
 
Ik ben Tobias van Dien en ik verzamel straatverlichting (ik ben misschien al bekend). Ik zou erg graag later bij Ziut willen werken, maar ik ben pas 12. Toch kan ik al best met straatverlichting overweg. Ik kan al armaturen vervangen. Wel met een stekker en niet met een vsa. En ik kan al wel buitenlampen vervangen. Ik wilde vragen of ik een keer mag kijken met het vervangen van een armatuur.
 
Groetjes, Tobias van Dien.’
 
Op donderdag 1 september was het zover. Tobias mocht een ochtend met monteur Ralph Meens op pad. Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het oplossen van een storing? Hoe ziet het depot van Ziut eruit? Hoe is het om in een hoogwerker te zitten? Tobias kwam het allemaal te weten. Uiteraard kreeg Ralph ook een kijkje thuis bij Tobias, waar zowel zijn kamer als achtertuin gevuld zijn met armaturen. Tobias heeft onlangs op vakantie in Zweden zelfs een armatuur bemachtigd om aan zijn grote collectie toe te voegen.