Trommelzeven en slow-speed shredders op Recycling

Artikel delen

Naast de vier typen trommelzeven die Pronar aanbiedt, gaat het bedrijf gestaag door om het assortiment recycling machines te vergroten. Zo kan Herwijnen Machinery B.V. vanaf augustus dit jaar twee typen slow-speed Shredders aanbieden. Het bedrijf zal op de Vakbeurs Recycling naast de huidige trommelzeef eveneens de slow-speed Shredder tonen.
 
De kleinste slow-speed Shredder, de Pronar MRW 2.85, is een mooi compact model met circa 420 pk. De klant heeft keus uit een CAT of Volvo Penta motor, die allebei erg gunstig uitvallen qua brandstofverbruik. De slow-speed Shredders hebben twee assen met vaste beitels. Standaard worden de machines voorzien van het cleanfix automatisch reinigingssysteem op zowel de radiateur als op de oliekoeler. Ook is een automatisch smeersysteem van het merk Groeneveld en een uitgebreide afstandsbediening, waarmee de gehele machine te bedienen is, standaard aanwezig. Verder is de bandsnelheid instelbaar, kan de magneetband in hoogte worden geregeld en zijn de machines uitgevoerd met een uiterst gebruiksvriendelijk bedieningspaneel. Dit alles maakt deze kleine krachtpatser van 24 ton erg aantrekkelijk.
De compacte MRW 2.85 is op wielen en op rupsonderstel te verkrijgen. De Pronar Shredders zijn ontworpen om de hoogste efficiency te behalen met het minste nodige brandstof. Momenteel is ook een tweede, grotere versie slow-speed Shredder aan het assortiment toegevoegd, met een eigen gewicht van 40 ton. Deze wordt aangedreven door een Volvo Penta motor met 760 pk.
De komende tijd houdt Pronar zich bezig met het ontwikkelen van recycling machines, zoals de sterrenzeef, fast-speed Shredder en mobiele transportband. Op TKD dit jaar liet Herwijnen Machinery al de nieuwste Pronar slow-speed Shredder in werking zien, waar deze kleine krachtpatser erg positief werd opgenomen door de markt.
 
Herwijnen Machinery B.V
www.pronar-recycling.nl
Standnr. 405 op InfraPro