Droogkast voor natte kleding en schoenen

Artikel delen

‘Omdat droge werkkleding geen luxe is!’ Onder dit motto heeft Wintersteiger Drytech een reeks droogsystemen voor industrieel gebruik ontwikkeld. De nieuwste ontwikkeling is de droogkast COMBI ECO. Dit is een kast waarin natte kleding, schoenen, laarzen en handschoenen in een tijdsbestek van één uur droog zijn. Op de beurs wordt deze droogkast door importeur Koltec Drytech gedemonstreerd.
 
De droogkast verdient zijn naam ECO omdat dit droog systeem bijzonder weinig energie verbruikt: slechts 1400 watt. De kast wordt met een gewone stekker aangesloten op 230 volt. De capaciteit van de droogkast is de uitrusting voor acht personen. Dat wil zeggen: acht jassen, acht broeken, acht paar schoenen en acht paar handschoenen.
Doordat de luchtstroom door de gehele dubbele achterwand gevoerd wordt, komt deze verwarmde lucht overal in de kast en voert het vocht de ruimte in. Vervolgens wordt het vocht gecondenseerd, afgevoerd en opgevangen in een reservoir. Voor schoenen en handschoenen zijn er holle pijpjes aangebracht waardoor eveneens lucht blaast, zodat de (hand)schoenen van binnenuit gedroogd worden.
De COMBI ECO wordt geplaatst waar werknemers in weer en wind buiten werken. In de avond wordt de natte kleding er in gehangen en ‘s morgens is de kleding droog voor gebruik. Dit resulteert in minder ziekteverzuim en verbetering van de arbeidsomstandigheden bij slecht weer. Als optie kan er een ozonlamp achter de dubbele wand aangebracht worden. Deze ozonlamp zorgt ervoor dat de bacteriën gereduceerd worden en dat onaangename geur geheel verdwijnt.
 
Koltec Drytech
www.drytech.nl
Standnr. 110 op InfraPro