Hydraulische palenkrakers

Artikel delen

De SAES palenkrakers worden als hydraulische ‘HSP’-serie op de markt gebracht. Ze sluiten naadloos aan op het bestaande programma. Aansturing van de kraakbekken gebeurt door vier synchroon werkende cilinders, die gelijktijdig bewegen. De kraakbekken zijn verwisselbaar en in verschillende uitvoeringen leverbaar, afhankelijk van de positie van de betonstaven in de te kraken prefab-paal.
 
Palenkrakers vinden hun toepassing in het op niveaulengte brengen van bestaande betonpalen, die in de grond zijn gestort of ingeheid. Het bovenstuk wordt hier zodanig vanaf gekraakt dat de wapening in de palen behouden blijft en in de constructie kan worden opgenomen.
Vierkante prefab-betonpalen zijn op maat te kraken met de ‘Poliepkraker’, leverbaar in drie modellen:

  • Model HSP0300/4 voor prefab-palen van 18 tot 32 cm.
  • Model HSP0400/4 voor prefab-palen van 29 tot 40 cm.
  • Model HSP0500/4 voor prefab-palen van 35 tot 50 cm.

Overige maten zijn op aanvraag leverbaar. Eveneens zijn ‘Schotelkrakers’ leverbaar, ook voor prefab-palen, en ‘Ringkrakers’ voor ronde boorpalen.
 
SAES International, www.saes.nl