CB Aggregates neemt productiesite zeegranulaten over aan Kluizendok, Gent (B)

Artikel delen

Per 1 januari 2017 neemt CB Aggregates, dochteronderneming van het Nederlandse Cementbouw BV, de productiesite voor zeegranulaten aan het Kluizendok in Gent (België) over van Dekker Groep.
 
NV Charles Kesteleyn, onderdeel van Dekker Groep, staakt haar activiteiten op deze locatie, maar blijft haar activiteiten op de locaties Gent (Zuiddokweg 50), Avelgem en Harnes voortzetten.
 
De overname van het beheer van de locatie past in de strategie van Cementbouw om haar core- activiteiten (handel en productie van grondstoffen) verder uit te breiden binnen de Benelux. In samenwerking met de CRH-zusterbedrijven Eqiom (Frankrijk) en Tarmac (Verenigd Koninkrijk) is een gezamenlijke strategie uitgewerkt met betrekking tot marine grondstoffen. Vanuit concessies op de Noordzee van Tarmac (Verenigd Koninkrijk) worden in de nabije toekomst zeegranulaten aangevoerd naar de locatie en van daaruit onder leiding van CB Aggregates bewerkt, verhandeld en getransporteerd aan relaties van de CRH-bedrijven in de Benelux en Frankrijk.