Infra Relatiedagen 2017 in teken van economisch herstel

Artikel delen

De Infra Relatiedagen 2017 in Hardenberg biedt een beursvloer van 40.000 m2 die compleet gevuld is met bedrijven uit de grond-, weg- en waterbouw. Uiteraard staat deze vakbeurs in het teken van de enorme uitdaging waarvoor de infrasector staat, nu de economie harder groeit dan verwacht. De jaarlijkse vakbeurs vindt plaats op 7, 8 en 9 februari 2017.
 
Infra Relatiedagen Hardenberg vormt al zeventien jaar een bruisend ontmoetingspunt voor infra-ondernemers en dienstverleners. Het driedaagse evenement wordt elk jaar bezocht door ruim 18.000 infraprofessionals van gemeenten, provincies, Rijkswaterstaat, aannemers, architecten en projectontwikkelaars. De hele infrasector is met ruim 300 exposanten goed vertegenwoordigd tijdens deze beurs. Hierbij kunt u denken aan aannemers, materieel leveranciers, pompenleveranciers, ingenieurs- en adviesbureaus en overige bedrijven uit de GWW-sector.
 
Positieve dynamiek
De Nederlandse economie en de overheidsfinanciën staan er een stuk beter voor dan enkele maanden geleden nog werd gedacht. Het kabinet Rutte-II sluit zijn regeerperiode volgend jaar zonder tekort af, terwijl de economie weer terugkomt op het peil van voor de uitbraak van de financiële crisis in 2008. Dat voorspelt het Centraal Planbureau (CPB) in zijn op 13 december gepresenteerde decemberraming. Gelukkig heeft de crisis dus plaats gemaakt voor gezonde economische groei, maar daarmee komen ook de files terug. ‘Ze groeien als kool, terwijl treinen ook al uitpuilen en in onze binnensteden zelfs fietspaden aan de toppen van hun capaciteit zitten. Hoe mooi de snelweg, het spoor en het fietspad er ook bij liggen, het is te weinig, te smal, te beperkt. En te oud’, aldus Bouwend Nederland-voorzitter Maxima Verhagen in zijn column in de vorige GWW-Totaal. 

Hij vervolgde: ‘We zijn er nog lang niet, maar de richting is in elk geval goed. We lijken wel gewend aan ‘gebruikelijke files’ waardoor we zomaar 2 uur nodig hebben voor 70, 80 kilometer. Vinden we dat echt gewoon? Ondertussen ontstaan er regelrechte monsterfiles als het miezert of er een zwaan op de snelweg neerstrijkt. En bij de ‘Merwedebrug-ellende’ kleurde Nederland rood in een straal van 50 kilometer rond Gorinchem. Het is dus de hoogste tijd voor forse investeringen. Het gaat nu de goede kant op en er komen verkiezingen. Dat zou goed nieuws kunnen betekenen voor onze sector en voor de weggebruiker, die zelfs ‘gebruikelijke’ files kan zien krimpen. Als er maar de politieke wil is.’
 
Randprogramma
Infra Relatiedagen 2017 staan door de snel groeiende economie dus in het teken van een grote uitdaging in de komende jaren in de infrasector. De vakbeurs biedt u daarbij ook een vertrouwd netwerkplatform waar grond-, weg- en waterbouwprofessionals samenkomen in een laagdrempelige sfeer. Gedurende drie dagen krijgt u de mogelijkheid nieuwe producten en diensten te ontdekken.
Net als voorgaande jaren is er ook weer een goed gevuld randprogramma. Zo zijn er diverse workshops, met onderwerpen als ‘bouwen aan vertrouwen’.  In samenwerking met Ritchie Bros. Auctioneers en Bouwend Nederland wordt voor de tweede maal een veiling voor KiKa georganiseerd. Daarnaast wordt er veel aandacht aan de toekomst besteed. Onderdeel hiervan is studenten uit de sector naar de beurs trekken door middel van speciale programma’s voorafgaand of tijdens de beurs. Maar 2017 staat ook in het teken van meer beleving creëren. Het opzetten van uitgebreide demonstratiemogelijkheden voor pompenleveranciers is hier een voorbeeld van.