Efficiënt en veilig verwijderen van houtopslag

Artikel delen

In bermen en sloten ontstaat vaak ongewenste opslag van bomen en struiken. Ook langs vaarwegen of waterkanten in natuurgebieden moeten bosjes en struiken worden bijgehouden, bijvoorbeeld om beschadiging van de beschoeiing te voorkomen. Met de gepatenteerde KLEISER®sh (stobbenhapper) van ByTheWay is de opslag efficiënt te verwijderen.
 
Doodspuiten doen we niet meer. Vaak wordt de houtopslag nu bovengronds afgezaagd of afgeknipt. Het gevolg? De stobben lopen weer uit en binnen een jaar staat het alweer 3 meter hoog. De achtergebleven stobben zijn bovendien hinderlijk voor het onderhoud met een maaikorf of klepelmaaier. Aan de waterkant komt daar nog bij dat stammetjes en takken in het water vallen waar ze moeten worden uitgevist. Hier wordt ook vaak gewerkt met motorzagen. Kortom, ook qua arbeidsomstandigheden verre van ideaal.
De stammetjes kunnen met wortel en al uit de grond getrokken worden. Maar dan wordt er veel grond meegevoerd. Bovendien worden graszoden in slootwal en berm stukgetrokken en kan de oever langs de waterkant ernstig worden beschadigd.
De gepatenteerde KLEISER®sh (stobbenhapper) van ByTheWay knipt de houtopslag, met stobben tot enkele decimeters doorsnede, op elke gewenste hoogte. Dat kan ook ondergronds. Tegelijk worden de losgeknipte stammetjes vastgeklemd en onder controle gehouden. Hierdoor kan de verwijdering veilig en efficiënt plaatsvinden. Het werkproces: stobbenhapper plaatsen, knipdiepte bepalen, bek sluiten, giek van de kraan naar losplaats bewegen, lossen en opnieuw plaatsen.
Evenals met de KLEISER®bh en –vr wordt uitvoering van werkzaamheden met de KLEISER®sh door heel Nederland aangeboden in samenwerking met een lokale licentie houdende partner. Inmiddels is er een aantal opdrachten voor gemeente De Wolden en Provincie Drenthe (plantvakken langs de Hoogeveense Vaart) uitgevoerd.
 
ByTheWay
www.bytheway-netherlands.com
Standnr. 108