Hoge druk spuitpompen in modulair systeem

Artikel delen

Door gebruik te maken van een modulair systeem van assembleren kan bij BBA Pumps nu eenvoudig en snel de gewenste pompset worden samengesteld. 
 
BBA Pumps heeft de laatste jaren grote stappen gemaakt richting schone en superstille mobiele pompsets. Dit is mede aangewakkerd door de strenge Europese emissie wetgeving, waarbij diesel aangedreven machines vanaf 2019 moeten voldoen aan de Stage V eis. Naast schone motoren zijn de tanks voorzien van een lekdichte onderbak en ook het productieproces is geheel conform ISO14001 Environmental Management System.
Buiten Europa gaat er ook veel veranderen. Landen en markten waar aandacht voor milieuvriendelijke oplossingen minder hoog op de prioriteitenlijst stond, gaan de komende jaren ook te maken krijgen met strengere emissie eisen.  
 
Ontwikkeling
Vorig jaar heeft BBA Pumps gewerkt aan een nieuwe standaard voor pompsets in de vermogensrange 100 kW – 400 kW. Naast de focus op het gebruik van schone motoren was flexibiliteit ook een belangrijk uitgangspunt. De oplossing werd gevonden in modulebouw. Door gebruik te maken van een modulair systeem van assembleren kan nu eenvoudig en snel de gewenste pompset worden samengesteld. 
De gebruiker geeft het gewenste werkpunt op en in overleg met een technisch adviseur van BBA Pumps wordt de juiste pompmodule geselecteerd. Daarna kan er aan de hand van het opgenomen vermogen een motorcabine ‘module’ bij worden gezocht. De motorcabine bestaat uit een modern dieselmotor inclusief nabehandelingsysteem, brandstof en/of AdBlue tank en bedieningspaneel. Als laatste stap worden beide modules op een voorgedefinieerd onderframe geplaatst en middels cardanas aan elkaar gekoppeld. Hierna ondergaat de complete pompset een testrun.
 
Distrimex Pompen & Service
www.distrimex.nl
Standnr. 402