UAV-GC: actuele ontwikkelingen

Artikel delen

Tijdens de Infra Relatiedagen biedt Infense u de mogelijkheid om in het tijdsbestek van één uur beknopt en praktisch te worden bijgepraat over de actuele ontwikkelingen inzake de UAV-gc, en de op basis daarvan verschenen jurisprudentie.
 
Een praktische en interactieve voorlichting is een speerpunt van Infense. Zij doen dat niet alleen door middel van algemene bijeenkomsten, maar ook veel door middel van in-house workshops. Zo leert de klant Infense beter kennen, en het bedrijf natuurlijk ook de klant en diens behoefte. Infense hoopt vervolgens op een zo optimaal mogelijke inschrijving op de aanbesteding, op een perfecte start en vervolgens realisatie van bouwprojecten. En dat kunnen zowel ‘klassieke’ opdrachten zijn of projecten waarop de UAV-gc van toepassing zijn.
 
UAV-gc
Op het gebied van de UAV-gc is voor aannemers toch wel de meeste winst te behalen. De specifieke kenmerken en mechanismen van de UAV-gc zijn nog onvoldoende ingesleten in de basis know-how van aannemers. Kansen worden daardoor gemist, en voldongen feiten ongemerkt gecreëerd. Vaak ook verkijken aannemers en installatiebedrijven zich bijvoorbeeld op de enorme administratie waarmee een UAV-gc contract gepaard gaat. Die administratie is vooral ingegeven door, en het gevolg van het instrument van toetsing en acceptatie. Hoe met dat instrument om te gaan, ook in relatie tot de vormgeving van de Vraagspecificatie? Dat is vaak een prangende juridische vraag waar, hoe begrijpelijk, nogal eens niet direct een passend antwoord op wordt gevonden. Vaak ook ontstaan eindeloze discussies met opdrachtgevers over zogenoemde wijzigingen. Vragen als: ‘Wanneer is sprake van een wijziging?’ en ‘Hoe zijn wijzigingen financieel af te wikkelen?’, spelen dan direct op. Maar ze blijven geregeld onbeantwoord, met onduidelijkheid, impasses en verstoorde verhoudingen tot gevolg.
 
Wanneer: 8 februari 2016, aanvang met lunch om 13.00 uur.
Waar: Scheepsbar en Vergaderzaal 1
Aanmelden voor de bijeenkomst: www.infense.nl