Nieuwe norm in watermanagement

Artikel delen

Mous Waterbeheer is sinds kort officieel dealer van SPIN: de intelligente besturingsunit die WWIOT onlangs introduceerde. De SPIN zet een nieuwe norm in watermanagement.
 
In de jaren ‘80 en ‘90 van de vorige eeuw werd ruim 90% van het landelijk buitengebied in Nederland aangesloten op drukriolering. In totaal werden zo’n 125.000 drukrioleringsgemalen geplaatst. Veel van deze drukrioleringsgemalen zijn aan het eind van hun economische en technische levensduur. De bestaande installaties zijn veelal voorzien van klassieke relaistechniek met aansluiting op een telemetriesysteem dat monitoring op afstand mogelijk maakt. Nadeel van deze verbindingen (via een vaste lijn, gsm, gprs, enz.) zijn de relatief hoge kosten voor dergelijke kleine gemalen.
SPIN is een veelzijdige, zeer gunstig geprijsde besturingsunit die vrij configureerbaar is binnen alle typen hardware en telemetrie. Diverse uitbreidingsmodules maken het mogelijk de besturingskast in nagenoeg iedere bestaande situatie te integreren. SPIN is tevens geschikt voor het nieuwe LoRanetwerk van KPN, dat technische installaties tegen zeer lage kosten verbindt via internet.
 
Vervuiling
De SPIN kan tevens vervuiling in een put detecteren en daarop reageren. Een bekend gevolg van vervuiling in een put is immers dat pompen kunnen verstoppen. Om deze verstoppingen tegen te gaan, kunnen SPIN-installaties die zijn uitgevoerd met een omkeerinrichting, in verschillende gradaties van vervuiling, ontstoppingsprogramma’s uitvoeren. Van licht tot sterk vervuild en zelfs preventief kunt u het rioleringsgebied zo onderhoudsarm regelen.
 
Mous Waterbeheer
www.mouswaterbeheer.nl/projectrealisatie/spin
Standnr. 131