Veiling voor KiKa!

Artikel delen

Tijdens de tweede beursavond (8 februari) van Infra Relatiedagen 2017 vindt een branchegerichte veiling plaats. De volledige opbrengst gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Alle aangeboden veilingitems zijn nu bekend, zoals een lunch met Gedeputeerde Bert Boerman van Provincie Overijssel (portefeuille Mobiliteit, Water en Sociaal).
 
De veiling op de vorige editie in 2016 bracht maar liefst 41.475 euro op. Frits Hirschstein, directeur en oprichter van Stichting Kinderen Kankervrij, reageerde na de veiling verheugd op het resultaat: ‘De opbrengst van de Veiling voor KiKa tijdens de Infra Relatiedagen brengt ons weer een stapje dichterbij de 95% genezing voor kinderen met kanker.’
Na dit succes, besloot de beursorganisatie om in 2017 opnieuw een veiling voor KiKa te organiseren. Tot 11 januari 2017 konden bedrijven meedoen en een kavel inbrengen. Daarmee dragen ze bij aan een mooie bestemming: Stichting Kinderen Kankervrij. Het doel van Kika is om kanker bij kinderen in de toekomst geen levensbedreigende ziekte meer te laten zijn. De bedrijven kunnen van alles inbrengen; een product, dienst, bouwmachine en belevenis. Zolang het maar een mooie opbrengst oplevert!
Naast de zeer gewaardeerde steun voor de bijdrage, verkrijgen deelnemende exposanten op verschillende plekken zichtbaarheid in de aanloop naar en tijdens de Infra Relatiedagen en de veiling. Onder andere in de veilingcatalogus, banners, presentatieschermen, advertenties, social media en zelfs door de veilingmeester!
Uiteraard kunnen exposanten ook meebieden op kavels van andere exposanten in de Veiling voor Kika! Kom langs bij de Ritchie Bros. stand (138) op de Infra Relatiedagen voor meer informatie.
 
Wanneer: Woensdagavond 8 februari, 19:00 uur
Waar: Restaurant 1 (Hal 1)
 
Hoe werkt het?
De veiling begint om 19:00 in het restaurant. Er wordt eerst uitleg gegeven over het bieden en er vindt een demonstratieronde plaats. Loop tijdens de beurs langs bij Ritchie Bros. (stand 138) voor tips en meer informatie. Heeft u interesse in één of meer mooie kavels? Alle items worden één voor één verkocht door de veilingmeester. U volgt de vraagprijzen op het scherm en houdt de ‘bidcatchers’ goed in de gaten. De bidcatchers geven de biedingen door aan de veilingmeester. Maak oogcontact met een bidcatcher en steek uw hand op om een bod te plaatsen tegen de actuele vraagprijs. De bidcatcher laat weten wanneer u hoogste bieder bent, of wanneer u opnieuw kunt bieden. Wanneer er geen biedingen meer geplaatst worden op het kavel, roept de veilingmeester ‘Sold!’ en is het kavel verkocht aan de hoogste bieder.
Interessant voor bieders is het feit dat er geen minimumprijzen gelden en alle items gegarandeerd verkocht worden. Maar wellicht nog leuker is dat men tegen elkaar op kan bieden en de volledige veilingopbrengst naar het goede doel gaat. Bent u hoogste bieder geworden? Gefeliciteerd! Na de veiling kunt u uw gekochte kavel(s) afrekenen en uw gegevens achterlaten. Betaling met pinpas of achteraf. In de dagen na de veiling wordt u door Ritchie Bros. in contact gebracht met de aanbieder voor ontvangst van de door u gekochte items.
 
Items
Er zijn in totaal 27 veilingitems, die stuk voor stuk aan de hoogste bieders verkocht worden, zonder minimum prijzen. Een greep uit de items:
•    Plaatsen en afvoeren van afvalcontainer (6 kuub) voor puin-, grond-, groen- of bouwafval binnen Nederland (met uitzondering van de eilanden).
•    In-company training ‘Slagvaardig handelen bij aanbestedingen’ door Jos van Alphen.
•    Als officiële gast een Statendag bijwonen.
•    Lunch met Gedeputeerde Bert Boerman van Provincie Overijssel (portefeuille Mobiliteit, Water en Sociaal).
•    Inzet van een grondzuigauto, inclusief brandstof en bediening voor een werkdag.
•    Professionele duurzaamheidsscan.
•    Nieuwe, complete bandenset voor mobiele graafmachine.
•    Bemande baristatruck met heerlijke koffie voor een dag (geleverd door Pelican Rouge).
•    Spectra Precision LL300N bouwlaser (geleverd door Visser Assen).
•    Vijf ton schuimbitumen, inclusief verwerking in mengmachine (geleverd door Freesmij & ESHA Solutions).
•    Verzorgde fabriekstour bij Wirtgen (geleverd door Wirtgen Nederland).
•    Vijfdaagse Code 95 Beroepschauffeur cursuspakket (geleverd door JobTrans).

 Kijk voor actuele veilingaanbod op de website.
 

KiKa

De cijfers liegen er niet om. Volgens de website van KiKa (www.kika.nl) krijgen jaarlijks zo’n 500 tot 550 kinderen in Nederland kanker. Het is bekend dat de ziekte moeilijk te genezen is, mede omdat er zoveel varianten zijn (er zijn meer dan 20 vormen van kinderkanker). Kanker is bij kinderen zeldzamer dan bij volwassen. Een kwart van kinderen met kanker overleeft de ziekte niet. Maar omdat kinderen nog vol in hun groei zitten is er vaak kans op beschadigingen op lange termijn bij degenen die genezen. Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) werd in 2002 opgericht en streeft naar een hogere genezingskans, betere behandelingen en vermindering van bijwerkingen op lange termijn. En hiervoor is veel kostbaar onderzoek nodig.
 
De veiling wordt gehouden door Ritchie Bros. Auctioneers, in samenwerking met Bouwend Nederland en Infra Relatiedagen.