Vandersanden Group neemt fabrieken over in Nederland en Duitsland

Artikel delen

Op 14 december 2016 heeft Vandersanden Group een principeakkoord ondertekend voor de overname van CRH Clay Division Nederland, Duitsland en België, onderdeel van de Ierse beursgenoteerde CRH Group. De hoofdactiviteit van CRH is de wereldwijde productie en distributie van bouwmaterialen, met name cement, aggregaten, asfalt en beton.
 
De overname betreft drie fabrieken in Nederland en één in Duitsland. In Nederland zijn dit de fabrieken Bylandt Tolkamer (straatbaksteen), Bylandt Kessel (strengpersgevel- en straatstenen) en Façade Beek (handvormgevelstenen). In Duitsland produceert de fabriek AKA in Oberlausitz (nabij Dresden) strengpersgevelstenen en straatbakstenen. Daarnaast is het verkoopkantoor De Saegher (een gerenommeerd steenspecialist) in Antwerpen, en een verkoopkantoor in Peine (centraal in Duitsland) bij de koop betrokken. In al deze CRH-vestigingen zijn in totaal 230 mensen werkzaam.
 
Synergie
De grote synergie tussen ieders activiteiten is de voornaamste reden van de overname. Het Belgische familiebedrijf Vandersanden is reeds lang marktleider in handvormgevelstenen in België, en wordt door deze overname vanaf 2017 ook de Nederlandse marktleider van straatbakstenen. Tegelijk wordt haar gevelsteenassortiment uitgebreid met een reeks strengpersstenen en hoogwaardige gesmoorde gevelstenen.
Door deze overnames zal Vandersanden Group in 2017 in totaal 600 werknemers tellen. De totale productiecapaciteit bedraagt ruim 500 miljoen bakstenen per jaar. Na de overname, voorzien in de tweede helft van januari 2017, bedraagt de geconsolideerde omzet 160 miljoen euro, met als voornaamste afzetlanden België, Nederland en Duitsland (samen goed voor circa 85% van de omzet). Daarnaast exporteert de groep naar meer dan 20 andere gebieden, waaronder Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk, Polen, Rusland, het Midden-Oosten en Azië.
 
Meer informatie: www.vandersandengroup.nl