Gebruiksvriendelijk alternatief bestaande asfaltwapening

Artikel delen

Voor de renovatie en reparatie van wegen is er nu een nieuwe, duurzame oplossing: Fortifix. Een nieuw type asfaltwapening dat zeer snel en eenvoudig is te installeren. Het kan zowel op een vlakke ondergrond als rechtstreeks op een freesprofiel worden aangebracht.
 
Fortifix kent een minimale verlenging en maximale stijfheid. De asfaltwapening is bij einde levensduur weer verwijderbaar door middel van frezen. Vervolgens is de wapening uit het freesafval te scheiden met behulp van magneten. Het verwijderde materiaal is daarna herbruikbaar binnen de staalindustrie. Dit product is ontwikkeld door producent Bekaert en is in Nederland verkrijgbaar via Intercodam Infra, dat ook Mesh Track asfaltwapening levert.
De asfaltwapening bestaat uit staalkoorden die zowel in lengte- als breedterichting zijn geïntegreerd in een vierkant of rechthoekig patroon, met voldoende maaswijdte voor een goede interlocking met het asfaltgranulaat. De koorden hebben een minimale verlenging en maximale stijfheid die onaangetast blijven tijdens en na installatie. Bovendien veroudert het materiaal niet tijdens de gestelde levensduur. Verschillende laboratoriumproeven, waaronder een thermische scheurproef, hebben aangetoond dat Fortifix beduidend beter presteert dan veel andere asfaltwapeningsproducten. Daarnaast is het een zeer betaalbaar alternatief voor bestaande asfaltwapeningen.
 
Recyclebaar
De asfaltwapening is met name geschikt voor toepassing in bestaande situaties, waar geen structurele problemen zijn en de draagkracht en het wegprofiel nog aan de eisen voldoen, maar wel sprake is van scheurvorming. Daarnaast is dit product geschikt om toe te passen in bakreparaties. Fortifix is voorlopig beschikbaar in een zogenaamde ‘closed’ variant (geotextiel gedragen) en in twee verschillende maaswijdtes: 40/30 mm en 50/50 mm. Daarbij is het leverbaar in diverse rolbreedtes, zodat zowel kleinere baanvakken als wegen over de gehele breedte zijn te repareren.

Gebruiksvriendelijk alternatief bestaande asfaltwapening: http://intercodaminfra.com/products/asfaltwapening/80/fortifix-asfaltwapening

 
Intercodam Infra
www.intercodaminfra.nl