Veiling voor KiKa in Hardenberg groot succes

Artikel delen

‘Alright ladies and gentlemen… we have a wonderful item here we’re about to sell. Who’ll give me five hundred? Five hundred? Now six hundred. Seven hundred. Now eight!’ Bij een spectaculaire live veiling tijdens de Infra Relatiedagen in Hardenberg is ruim 25.000 Euro opgehaald voor Stichting Kinderen Kankervrij (www.kika.nl).
 
De veiling, een initiatief van Ritchie Bros., Bouwend Nederland en Infra Relatiedagen, trok veel bekijks van beursbezoekers en -exposanten. Maar naast het bekijks werd er ook flink meegeboden op de 27 kavels die stuk voor stuk verkocht werden. Hieronder een proefles in een Cessna vliegtuig, een pallet koudasfaltmix, een lunch met Gedeputeerde Bert Boerman, een baristatruck voor een dag, VIPkaarten voor de 24-uurs race van Zolder en zelfs een privéconcert van het orkest Bouw- en Infraharmonie. In de eerste weken van het jaar melden ruim 25 bedrijven – beursexposanten en ledenvoordelenpartners van Bouwend Nederland – zich aan om producten, diensten en belevenissen te laten veilen voor het goede doel.
Voor het ‘gezang’ van veilingmeester Tony begon, opende Barend van Kessel (Bouwend Nederland) de veiling met een warm welkom, gevolgd door een indrukwekkend verhaal van Rien Schimmel (KiKa) en veilinginstructies van Antoon Schroder (Ritchie Bros.). Veilingmeester Tony was op dat moment al goed warmgedraaid, aangezien er gedurende de middag al bij diverse beursstands spontane miniveilingen van KiKa-beertjes gehouden waren. Samen met zijn twee ‘bidcatchers’ en ceremoniemeester Sjoerd Verhoeve, wist hij in ruim een uur op enerverende wijze alle kavels te verkopen. Na de veiling sloot Lindy Molenkamp (Provincie Overijssel) af met een dankwoord en werd een enorme cheque overhandigd aan KiKa.
Rien Schimmel, Ambassadeur Kika: ‘KiKa is weer enorm blij met de opbrengst van de veiling bij Infra Relatiedagen in Hardenberg. De samenwerking tussen Bouwend Nederland, Ritchie Bros. en Infra Relatiedagen was erg goed en er waren wederom prachtige kavels gedoneerd waar gretig op geboden werd. Met deze opbrengst kunnen onderzoekers verder in de strijd tegen kinderkanker. Grote dank aan de initiatiefnemers en alle deelnemers.’
 
Donateurs
De volgende bedrijven doneerden kavels aan de Veiling voor KiKa 2017: Het Zwarte Corps, Anacon Infra, Van Werven Infra & Recycling, Bouwend Nederland Academy, De Beijer Groep, Teeuwissen Rioolreiniging, Coldmix, Reflectielijnen Van Velsen, Provincie Overijssel, Wirtgen Nederland, Van Der Flier, Traffic Service Nederland, Pelican Rouge, Reinteninfra, Meeùs Bouw & Infra, JobTrans, Freesmij, Multicell, Esha Infra Solutions, Struyk Verwo Infra, Visser Assen, Roelofs, Handelsonderneming Veluwenkamp, GPS-Buddy, GWW Totaal, Van Der Spek Vianen, Van der Wiel Holding en Renault.