Parkeergarage wordt parktuin

Artikel delen

Een vervallen parkeergarage vlak bij het Centraal Station van Rotterdam is helemaal ingepakt in een groene wand en wordt omringd door een fraaie parktuin. Twee jaar geleden stond de vervallen parkeergarage van het Rotterdamse Weenapoint op de nominatie om gesloopt te worden. Het duurzame garage-renovatieplan maakt deel uit van het aangrenzende, prestigieuze nieuwbouwproject First Rotterdam, pal tegenover het Centraal Station.
Door herindeling van de garage, een ingreep in de gevel en nieuwe signalering wordt de garage onderdeel van de binnentuin, worden de toegangen geaccentueerd en wordt een heldere logistiek bereikt. De gevel van de garage wordt voorzien van plantenmodules die als ringen rondom de garage worden gemonteerd. Op de begane grond wordt de fietsenstalling verplaatst en vergroot ten behoeve van de nieuwbouw. Met deze eenvoudige ingrepen krijgt de parkeergarage een nieuwe toekomst en vormt de basis voor de groene binnentuin. Het resultaat is een parkeergarage die geheel omarmd wordt door levend groen.