Meer bieders dan ooit bij Ritchie Bros. in Moerdijk

Artikel delen

Wie weleens een materieelveiling van Ritchie Bros. in Moerdijk bijgewoond heeft, kan beamen dat hier geen spelletjes gespeeld worden. Het veilinghuis (sinds 1987 actief in Nederland) staat bekend om zijn energieke methode om bedrijven te helpen hun materieelvloot op te schonen. Bij de veilingen nemen honderden bieders uit de hele wereld het tegen elkaar op. Ze hebben zich voorbereid en weten dat er een eerlijke kans is om het item te winnen. Onder luid gezang van de veilingmeester worden machines voorbijgereden en beginnen de biedingen zich al snel op te stapelen. Het komt op twee bieders aan. Kan de veilingmeester toch nog een bod hoger krijgen? De online bieder uit Singapore klikt nog eens met zijn muis. Wil iemand in de zaal hoger bieden? Een hand gaat omhoog. Het klinkt ‘Sold!’ van de veilingmeester en de machine is verkocht aan de bieder in het theater. Ondertussen wordt de volgende machine voorgereden.
 
Nooit eerder deden er zoveel bieders mee aan de recente veiling afgelopen februari. Maar liefst 1,750 mensen uit 90 landen schreven zich in om op locatie of via internet op materieel mee te bieden. Niet alleen meer Nederlandse bieders maar ook waren er meer uit Duitsland, Polen en Spanje. In twee dagen werden ruim 2,800 machines verkocht door de veilingmeesters en zijn ‘bidcatchers’.
 
De populariteit van veilingen stijgt en niet alleen bij kopers van bouwmachines, tractoren en andere voertuigen. Ook bedrijven die kapitaal willen bevrijden door een of meerdere machines af te stoten bellen Ritchie Bros. voor hun verkoopopties. Veelal om investeringen te kunnen doen in nieuw of ander materieel. Nu de Europese markt langzaam aantrekt kan er buiten de grens veel vraag zijn voor gebruikt materieel uit Nederland.
 
Nog even en dan gaan bieders massaal het aanbod van de volgende Moerdijk veiling op 11 & 12 mei doorspitten op de Ritchie Bros. website. Bedrijven die interesse hebben om een of meerder machines toe te voegen aan de veiling kunnen het best contact opnemen met Ritchie Bros. via 0168.392.200 of lees hier meer.