Aluminium designrooster met lichte kunststof onderbak

Artikel delen

ACO introduceert de EasyGarden Slimline roostergoot. Dit is een aluminium designrooster met een lichte kunststof onderbak. ‘Een uitblinker in het terras’, zegt André Pes van ACO. Dankzij het smalle formaat van 6 centimeter is dit rooster veel subtieler aanwezig dan standaard roostergoten van 13 centimeter breed.
 
‘Dit is dé oplossing voor het afwateren van regenwater in je tuin. Het moet soms nog landen bij particulieren, maar een perceeleigenaar is zelf verantwoordelijk voor al het water dat op zijn perceel valt en moet hiervoor ook zelf maatregelen treffen’, aldus Pes. De nieuwe Slimline roostergoot breidt het aantal opties voor afwatering uit. ‘Niet afwateren is geen optie meer. Men denkt nog weleens: regenwater afwateren is een taak van de gemeente. Maar het is de taak van de perceeleigenaar. Die moet zelf maatregelen treffen om het regenwater dat valt, hetzij in de tuin, hetzij op het terras of het dak te verwerken, te infiltreren, te bufferen of te gebruiken. In het verleden zochten we zo snel mogelijk het riool, tegenwoordig hebben wij er ook goede infiltratieproducten voor’, legt Pes uit.
 
Eenvoudig schoonhouden
De nieuwe roostergoot van ACO is gemakkelijk te plaatsen dankzij de klik- en lijmbare hulpstukken. De voetjes aan de koppelstukken zorgen voor verankering tussen de tegels. De goot kan worden aangesloten op infiltratievoorzieningen of op het riool met 50, 60, 70 of 80 millimeter leidingmateriaal. Het rooster is eenvoudig uitneembaar en daardoor goed te reinigen.
De  Slimline roostergoot en de onderdelen ervan zijn aantrekkelijk geprijsd. In mei brengt ACO de roostergoot ook met een zwart geanodiseerd aluminium rooster uit, waardoor deze nog mooier in een donkere bestrating past. Daarnaast bevat het ACO EasyGarden assortiment ook heel smalle sleufgoten van nauwelijks 20 millimeter. De EasyGarden Slimline maakt onderdeel uit van het totale EasyGarden assortiment.
 
ACO BV, www.aco.nl