Groene daken tegen Haagse meeuwen

Artikel delen

Ondergrondse containers, extra sterke vuilniszakken en nu ook extra subsidie op groene daken. Gemeente Den Haag gooit echt alles in de strijd om overlast van meeuwen in de stad te bestrijden. Ook groene daken helpen daarbij. Zij beperken de 'nestgelegenheid', zoals het stadsbestuur het noemt. Meeuwen zijn dus kennelijk niet van al dat groen gediend. Veel liever broeden ze op grinddaken, die volgens een recent schrijven 'sterk lijken op de natuurlijke habitat van de meeuw'. Voor de vergroening is een budget beschikbaar van totaal 600.000 euro. Per vierkante meter aangelegd groen dak wordt 25 euro subsidie beschikbaar gesteld, tot een maximum van 50 procent van de aanlegkosten. Bewoners ontvangen tot maximaal 10.000 euro per aanvraag. Bewoners – kopers en ook huurders – kunnen tot 1 september 2018 een subsidieaanvraag indienen.