Blackbox voor duurzaam gebruik materieel

Artikel delen

U denkt er bij circulair bouwen over na hoe u zo min mogelijk gebruik maakt van nieuwe grondstoffen. Dit kan door hergebruik van materialen, om zo het gebruik van fossiele grondstoffen te beperken en de uitstoot van CO2 en de afvalproductie te verlagen. Maar heeft u er ook wel eens over nagedacht hoe u duurzamer gebruik kunt maken van uw eigen materieel? De Transscope blackbox helpt bij het efficiënter inzetten van materieel, sneller reageren op calamiteiten, beperking van de CO2-uitstoot en duurzamer gebruiken van materieel.
 
De blackbox biedt verschillende mogelijkheden om het brandstofverbruik en dus de CO2-uitstoot te verminderen. Door direct inzicht in de bezettingsgraad en plaats van uw materieel kunt u met de inzet van minder materieel meer bereiken. Daarnaast kan de blackbox geschakeld worden met uw pompen of aggregaten (voor bijvoorbeeld verlichting van uw bouwplaats). Daardoor kunt u deze op afstand, op bepaalde tijdstippen in- en uitschakelen. Door de inzet van minder materieel en deze niet onnodig te laten draaien, voorkomt u onnodig brandstofverbruik, vermindert u de CO2-uitstoot en bespaart u op onderhoudskosten.
 
Aanschaf nieuw materieel beperken
Naast efficiency en kostenbesparingen levert blackbox ook een bijdrage aan duurzaam gebruik van uw wagenpark. Door inzicht in de inzet van materieel, kan efficiënter worden gepland, worden minder overbodige kilometers gereden en wordt de onnodige aanschaf van nieuw materieel voorkomen. Bovendien blijken bestuurders, na installatie van de blackbox, serieuzer en verantwoorder met hun materieel om te gaan, waardoor er minder schades zijn en materiaal dus ook langer meegaat. De Transscope Blackbox is geschikt voor toepassing op vrijwel al uw materieel.
 
Transscope Voertuigsystemen, www.transscope.nl