Twee nieuwe frontmaaiers

Artikel delen

Gianni Ferrari komt met twee nieuwe frontmaaiers op de markt: de Turbo 4-Fifty en de Zero Turn-maaier Turbo Z440. Dat laat importeur Lozeman Tuinmachines weten. Uiteraard zijn de modellen te bekijken op GroenTechniek Holland.
 
De frontmaaier Turbo 4-Fifty heeft een 50 pk 4-cilinder Kubota diesel motor. Het is een 4-WD machine met twee rijsnelheden. De topsnelheid bedraagt 24 kilometer per uur. Het opvangdek is hydraulisch te kantelen en heeft een werkbreedte van 170 cm. De maaier is voorzien van een opvangbak van 1.400 liter met een hydraulisch bediende achterklep en heeft een kiephoogte van 230 cm.
De frontmaaier Turbo Z440 heeft een 40 pk 4-cilinder Kubota dieselmotor, die zijn vermogen bereikt bij 2.700 omwentelingen per minuut. Dit is dé Zero Turn maaier met het meeste vermogen in zijn klasse. Het model is uitgevoerd met twee variabele Danfoss Piston–hydrauliekpompen en Danfoss hydrauliekmotoren die een tandwiel eindvertraging in oliebad aandrijven. De topsnelheid bedraagt 18 kilometer per uur.
Het maaidek van dit laatste model is hydraulisch op te klappen voor reiniging of onderhoud. Het dual cut-maaidek voor mulch of achterlozing is 155 cm breed. Verder is de Zero Turn maaier voorzien van twee instelbare rij-bedieningshendels, waarvan één bedieningshendel een bedieningspaneel heeft voor maai inschakeling, maaideklift en hydraulische aansluitingen ten behoeve van de werktuigen.
Voor beide frontmaaiers zijn diverse aanbouwwerktuigen leverbaar, zoals een klepelmaaier, verticuteermachine, veger en sneeuwschuif.
 
Lozeman Tuinmachines
www.lozeman.nl
Standnr. 2.11