Wegdekverjonging en rafelingcorrectie in één

Artikel delen

Dag van de Openbare Ruimte

Een wegdekbehandeling die twee essentiële levensduurverlengende maatregelen combineert: verjonging van de verouderde bitumen in het asfalt en rafelingcorrectie. Dat is de primeur die Coldmix aankondigt onder de naam ZOEAB+. ‘Zelfs een wegdek met ernstig gerafeld ZOAB ligt er na de ZOEAB+ behandeling voor zeker vijf jaar weer keurig bij’, aldus Coldmix bedrijfsleider, Roger de Gelder.

Coldmix voert de twee behandelingen in één efficiënte werkgang uit. Dat heeft veel voordelen: een hoge productie per dag en dus minimale verkeershinder. Het milieu is ook gebaat bij ZOEAB+. De CO2-uitstoot is minimaal omdat ZOEAB+  koud geproduceerd en verwerkt wordt. De levensduur verlenging is afhankelijk van de constructie en de verkeersbelasting van de weg. De conservering is primair gericht op textuur- en deklaagverbetering en het vereffenen van oneffenheden.
De verjongende emulsie en de afdeklaag worden ‘nat in nat’ door één machine aangebracht, waardoor ze beide optimaal hun werk kunnen doen. De emulsie wordt via een speciale sproeibalk die op de machine is gemonteerd, aangebracht op het wegdek. De emulsie zit dus overal op het wegdek en kan goed binnendringen in scheuren en poriën. Slechts enkele tellen daarna brengt dezelfde machine de afdeklaag aan op de natte emulsie. Daardoor is de hechting perfect. De afwerking zorgt ervoor dat machinebanden schoon blijven en dat het wegvak meteen weer berijdbaar is. De stroefheid van de deklaag is na de behandeling sterk verbeterd en dus ook de veiligheid voor de weggebruikers.
 
Coldmix
www.coldmix.nl
Standnr. 4.2.18