Drie genomineerden Boomproject van het Jaar 2017

Artikel delen

Na een bezoek aan de onlangs geselecteerde projecten heeft de vakjury drie inzenders genomineerd voor de tweede editie van de landelijke competitie Boomproject van het Jaar‘. Eén van deze drie wordt tijdens de Dag van de Openbare Ruimte uitgeroepen tot de uiteindelijke winnaar.

De vakjury heeft de volgende inzendingen genomineerd als kanshebbers:

– Bomencarré Centrumeiland IJburg, Nationale Bomenbank BV
– Het Witte Lint, N348 tussen Zutphen en Eefde, Boomkwekerij Udenhout
– Het Maanplein in het Maankwartier Heerlen, TGS – Tree Ground Solutions

De vakjury heeft elk project beoordeeld op vooraf vastgestelde aspecten: innovatie en originaliteit, architectuur (ontwerp, beeldkwaliteit, gebruikswaarde, materiaalgebruik, functionaliteit), beplanting (duurzaamheid, bijdrage ecosysteem, soortkeuze) en uiteraard vakmanschap (kwaliteit, onderhoud). Ook de taakverdeling en relatie met de opdrachtgever is meegenomen in de beoordeling, omdat boomprojecten vaak een samenspel zijn van verschillende partijen.