Dag van de Openbare Ruimte bol van activiteiten

Artikel delen

Op woensdag 27 en donderdag 28 september 2017 is de 14e editie van de Dag van de Openbare Ruimte. Openbare ruimte is booming. Dit blijkt uit de groei van de beurs door de jaren heen. Afgelopen editie zijn de bezoekersaantallen met 14% gestegen. Naar verwachting zullen meer dan 6.000 bezoekers zich uitgebreid laten informeren over de allerlaatste trends en ontwikkelingen op het gebied van ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer door ruim 600 exposanten. Aan de beurs is een uitgebreid inhoudelijk programma gekoppeld.

Voor professionals in ontwerp en onderhoud

De beurs richt zich op ambtenaren, landschapsarchitecten, ontwerpers, stedenbouwkundigen, planologen en andere professionals, maar óók op burgers die zich betrokken voelen bij de ontwikkeling van hun eigen leef- en werkomgeving. De beursvloer is bij uitstek de gelegenheid om, onder het genot van gratis koffie, thee en fris, kennis te delen over deze ontwikkelende markt.

Alle facetten

De Dag van de Openbare Ruimte onderscheidt zich van andere vakbeurzen door het allesomvattende aanbod van producten en diensten. Van bestrating en ondergronds tot groen en verlichting; op de beurs komen bezoekers in aanraking met alle facetten van de openbare ruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuwe technieken en ontwikkelingen rondom bestrating en groen, maar ook aan technologieën en trends rondom Smart Cities.

Lezingenprogramma

Naast de aanwezigheid van bedrijven en organisaties is er op de komende editie ook een uitgebreid lezingenprogramma in meerdere zalen. Bezoekers krijgen hierdoor een actueel beeld van de thema’s waar specialisten zich mee bezighouden. Nieuw dit jaar zijn de twee podia, waar themalezingen over klimaat, beheer, de slimme stad en de gezonde stad plaatsvinden. Ook verzorgt uitgever Acquire prikkelende ‘Talks’ en zijn er op de eerste verdieping praktijkgerichte lezingen.

Op de beursvloer zijn producten en diensten te vinden binnen de sectoren: Groen, Licht, Bestrating, Ondergronds, Straatmeubilair, Spelen, Advies & Beheer, Landschapsarchitectuur & Ontwerp. Toegang tot de beursvloer en alle lezingen is gratis. Meer informatie op: www.openbareruimte.nl.
 
 

Drie genomineerden Boomproject van het Jaar 2017

Na een bezoek aan de onlangs geselecteerde projecten heeft de vakjury drie inzenders genomineerd voor de tweede editie van de landelijke competitie Boomproject van het Jaar‘. Eén van deze drie wordt tijdens de Dag van de Openbare Ruimte uitgeroepen tot de uiteindelijke winnaar.

De vakjury heeft de volgende inzendingen genomineerd als kanshebbers:
Bomencarré Centrumeiland IJburg, Nationale Bomenbank BV
Het Witte Lint, N348 tussen Zutphen en Eefde, Boomkwekerij Udenhout
Het Maanplein in het Maankwartier Heerlen, TGS – Tree Ground Solutions

De vakjury heeft elk project beoordeeld op vooraf vastgestelde aspecten: innovatie en originaliteit, architectuur (ontwerp, beeldkwaliteit, gebruikswaarde, materiaalgebruik, functionaliteit), beplanting (duurzaamheid, bijdrage ecosysteem, soortkeuze) en uiteraard vakmanschap (kwaliteit, onderhoud). Ook de taakverdeling en relatie met de opdrachtgever is meegenomen in de beoordeling, omdat boomprojecten vaak een samenspel zijn van verschillende partijen.
 

Waar en wanneer?
De Dag van de Openbare Ruimte vindt 27 en 28 september 2017 plaats in de Jaarbeurs Utrecht; hallen 2, 3, 4.

Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht
www.jaarbeurs.nl

Openingstijden
Woensdag 27 september: 10.00u – 17.00u
Donderdag 28 september: 10.00u – 17.00u

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

De Jaarbeurs is verreweg het makkelijkst te bereiken vanaf Utrecht Centraal. Met 5 minuten lopen staat u op de beursvloer.

Parkeren Jaarbeurs

Rondom de Jaarbeurs zijn meerdere parkeergelegenheden, waarvan P4 (navigatie: Truus van Lierlaan 1, Utrecht) het dichtst ligt bij de beurshallen 2, 3 en 4 voor de Dag van de Openbare Ruimte. Ga voor meer informatie over parkeren en tarieven: www.jaarbeurs.nl/13/parkeren.

Parkeren Transferium Westraven

Vlak buiten de A12 ligt parkeergarage Transferium Westraven. Vanuit hier gaat een pendeldienst naar het centrum die ook stopt bij de Jaarbeurs. Voor € 5,00 kunt u een dag parkeren en gebruik maken van de pendeldienst. Voor meer informatie over Transferium Westraven ga naar www.slimutrechtin.nl