Auto hoogwerkers: “compact, flexibel en een groot bereik”

Artikel delen

Al sinds 15 jaar werkt Takkenkamp met vrachtauto hoogwerkers. Voor het gerenommeerde bedrijf wat zich onder andere bezig houdt met gevelreiniging- en renovatie, behoort het werken op grote hoogte tot de dagelijkse bezigheden. Alle hoogwerkers van het bedrijf zijn voorzien van opslagbakken voor gereedschappen en te verwerken materiaal en kunnen zich zelfstandig voorzien van stroomvoorziening.

De keuze voor vrachtauto hoogwerkers bij het werken aan gevels (van bijvoorbeeld flatgebouwen) is voornamelijk vanwege het grote zijdelings bereik. Voor toepassing in kleiner stedelijk gebied is onlangs een compacte autohoogwerker op B-rijbewijs aangekocht, een Versalift VTX-240. Deze in Denemarken geproduceerde machine, is gemonteerd op een 3,5 ton Mercedes Sprinter en heeft een werkhoogte van 24 meter.

Een auto hoogwerker, waarmee zelfs in drukke, kleine straatjes optimaal kan worden gewerkt. Dat is precies waarom de VTX240 een grote aanwinst is voor Takkenkamp. Zelfs aan de grachten van Amsterdam kan met deze hoogwerker efficiënt worden gewerkt door het autoformaat.

Rik Takkenkamp: “de compactheid is voor ons een aanwinst. En ondanks zijn kleine formaat heeft deze machine toch 12 meter reikwijdte. Daarnaast maakt het variabele stempelprogramma het mogelijk om zelfs in een enkel parkeervak te kunnen werken.
De dubbele knik-telescoop maakt het mogelijk om de meest lastige plaatsen zoals schoorstenen te bereiken. Compact, flexibel en een groot bereik. ”

De Versalift van Takkenkamp werd geleverd door HDW. Het bedrijf is Benelux importeur van 3 topmerken hoogwerkers: Genie, Teupen en Versalift. “We zijn er trots op dat we onze klanten al 35 jaar altijd een passende oplossing kunnen bieden om veilig op hoogte te kunnen werken,” aldus Remko Jonkergouw van HDW.

HDW
www.hdwnl.com