Binnen een kwartier op kantoor

Artikel delen

Op 25 september openden de wethouders Nathalie Gouweleeuw en Marcel Houtkamp, Sander Splinter (Mammoet Europe) en Cees Pons (Havenbedrijf Rotterdam) de nieuwe watertaxistandplaats in de Wiltonhaven. Deze extra halte zorgt voor een zeer snelle, filevrije en schone verbinding van Rotterdam naar Schiedam.
 
Het havengebied in Schiedam is optimaal bereikbaar via metro, fiets, auto en ook via het water. Naast de Wiltonhaven zijn er ook watertaxihaltes aan het eind van de Havenstraat en voor het einde van het jaar bij Mammoet gerealiseerd. “Naast een sterk maritiem cluster is een goede bereikbaarheid essentieel voor ons bedrijf. De komst van de watertaxi’s naar Schiedam draagt hieraan bij”, aldus Sander Splinter, directeur van Mammoet Europe.
“Het doel van de havenontwikkeling in Schiedam is om een duurzame, op de toekomstgerichte Schiedamse zeehaven te realiseren, met een sterk maritiem cluster en een gezonde leefomgeving. De realisatie van de watertaxihaltes is een mijlpaal binnen deze ontwikkeling. Het is mooi om te zien hoe we dit in samenwerking met de diverse ondernemers, omwonenden en partners voor elkaar krijgen”, aldus wethouder Gouweleeuw. “Met de extra watertaxihaltes zetten we de volgende belangrijke stap in vervoer over water in het Rijnmondgebied”, aldus wethouder Houtkamp.
 
Meer informatie
Praktische informatie over de watertaxi, zoals hoe deze is te bestellen, de kosten en de vaartijden, is te vinden op www.watertaxirotterdam.nl. Informatie over de ontwikkelingen in de Schiedamse havens staat op www.schiedam.nl/havens.