Volledig zicht verhoogt veiligheid

Artikel delen

Brigade besteedt op de vakbeurs Recycling speciale aandacht aan de Backeye® 360. Dit is het 360 graden rondom zicht camera-/monitorsysteem waarbij de bestuurder op één monitor zijn gehele voertuig en omgeving ziet. Hiermee hoopt Brigade in belangrijke mate bij te dragen aan een oplossing voor het grote aantal ongelukken in de afval- en recyclingbranche, onder andere veroorzaakt door aanrijding van een voertuig of verlies van controle in/op een bewegend voertuig.
 
Omdat er in de afval- en recyclingbranche vaak gewerkt wordt met gevaarlijke machines als brekers, persen en shredders en er tevens veel zwaar rijdend materieel rijdt, is zowel het front, als het achterzicht en zicht aan niet-bestuurderskant, heel slecht. Voor een bestuurder is het onmogelijk om alles in de gaten te houden; spiegels, monitor en camera’s. Met de Backeye 360 is dit verleden tijd. Dit systeem heeft vier camera’s die aan de bovenzijde van het voertuig worden gemonteerd. Deze camera’s geven hun beeld tegelijkertijd door aan een Electronische Controle Unit, die de beelden bewerkt en samenvoegt tot één helder beeld. De bestuurder hoeft dus maar op één monitor te kijken en ziet in een oogopslag wat zich nabij het voertuig afspeelt. Ongelukken kunnen hiermee in belangrijke mate voorkomen worden aangezien hij veel sneller situaties kan inschatten, kan anticiperen en reageren.
Op de beurs ziet u de werking van de Backeye 360 middels een demomodel, waarop u meteen op de monitor kunt zien hoe de bestuurder zijn voertuig en omgeving waarneemt.
 
Brigade Electronics, www.brigade-electronics.nl
Vakbeurs Recycling: standnr. 129