Nieuwe stronkentrekker

Artikel delen

Vrijwilliger Jos Hulshof heeft voor IVN Valkenswaard/Waalre de ’stronkentrekker’ bedacht, een eenvoudig en doeltreffend stuk gereedschap om jonge boompjes en struiken uit de grond te trekken. De stronkentrekker is bedacht als een oplossing voor een probleem waarmee de vrijwilligers van IVN in de Brabantse bossen te maken hebben. Met machines de bossen in om de boompjes met wortel en al uit de grond te trekken is geen optie. De vrijwilligers willen rustig werken in de bossen en niet in de herrie van machines zitten. Bovendien rijd je al snel de bodem kapot. Daarop ontwikkelde Hulshof de stronkentrekker die bestaat uit een montageplaat met standaardonderdelen. De driepoot met een lier erop trekt boompjes met wortel en al uit de grond. De uitvinding weegt ongeveer 22 kilogram en is inklapbaar waardoor de stronkentrekker op de fiets door de bossen te vervoeren is.