Demodag CO2-neutraal werken in openbare ruimte

Artikel delen

GVG Oliehandel en Ramm BV organiseren op vrijdag 15 december gezamenlijk een demodag in Eindhoven op Landgoed De Grote Beek. Deze dag zal geheel in het teken staan van CO2-neutraal werken in de openbare ruimte.
 
Bij het onderhouden van de openbare ruimte wordt steeds meer mechanisatie gebruikt met dito energieverbruik en CO2-uitstoot. Met name de alternatieve onkruidbestrijdingsmethoden die sinds het glyfosaatverbod in Nederland toegepast worden, drukken door de hoge hoeveelheid benodigde fossiele brandstoffen flink op het milieu. Tijdens deze demodag laten GVG en Ramm zien dat het ook anders kan, namelijk geheel CO2-neutraal. De dag is bedoeld voor gemeenten, werkvoorzieningsschappen, hoveniers en aannemers.
 
Minimale uitstoot
Ramm is sinds dit jaar importeur van Oeliatec; fabrikant van elektrische onkruidbestrijdingsmachines met kokend water. Ramm heeft daarbij de samenwerking gezocht met GVG, dat met Agealube Eco Diesel Green de CO2-neutrale dieselbrandstof levert voor de Oeliatec-machines. Agealube Eco Diesel Green is een dieselbrandstof die is opgebouwd uit onder andere houtsnippers en papierpulp en dus niet uit fossiele brandstoffen, waardoor de werkwijze geheel CO2-neutraal is en voor minimale uitstoot zorgt. De brandstof is in kleinverpakking verkrijgbaar bij de tuin- en parkspecialist en kan eveneens als 1.000 liter IBC op locatie worden geleverd.
 
Tijdens de demodag zullen Ramm en GVG deze werkwijze toelichten én demonstreren. Ramm zal verschillende modellen van Oeliatec demonstreren, zoals de Belle Île, Hoëdic en de Houat.
 
Programma
10.30 uur        Ontvangst
10:45 uur        Presentaties GVG en Ramm
11.15 uur        Demonstraties met machines
12.00 uur        Lunch, gelegenheid tot netwerken
13.00 uur        Afsluiting
 
Meer informatie over de Demodag: Ramm bv, www.ramm.nl
Mede-organisator: GVG Oliehandel bv, www.gvgoliehandel.nl