Van rioleringsbuis tot.. tiny huis

Artikel delen

Het herbestemmen van zeecontainers tot een containerwoningen: die kennen we. Maar micro wonen in combinatie met een betonnen rioleringsbuis? Die zagen we op de redactie nog niet eerder

Onlangs werd in Hong Kong Opod ge├»ntroduceerd: een Tiny House gemaakt van betonnen buizen die niet in de grond gingen maar een andere bestemming kregen. De buizen hebben een diameter van net geen 2,5 meter en zijn voorzien van standaard elementen zoals een douche, een woonkamer en ruimte voor opslag. Van de bank in de ‘woonkamer’ is eenvoudig een bed te maken.

Foto: Opod Tube Housing Facebook

Volgens de architect van het Opod, James Law, komt de inspiratie voor het concept voort uit behoeften in de markt. “Zowel jonge mensen die op zoek zijn naar woonruimte en lokale overheden van steden worden met het concept geholpen. In het laatste geval gaat het dan om uitbreiding van het aanbod betaalbare woningen.

Foto: Opod Tube Housing Facebook

Beeld: Opod Tube Housing Facebook

Ondanks het gewicht van zo’n 22 ton per stuk, zijn de betonnen huisjes eenvoudig te installeren. Zeker wanneer combinaties tussen verschillende Opods worden gemaakt.

Foto: Opod Tube Housing Facebook

Beeld: Opod Tube Housing Facebook