World of Concrete ingebed in Intermat

Artikel delen

Betonvakbeurs World of Concrete (WoC) wordt dit jaar april in Parijs nagenoeg één geheel met materieelvakbeurs Intermat. Waren het bij de vorige editie in 2015 nog twee zelfstandige, maar gelijktijdig gehouden beurzen, dit jaar hebben bezoekers nog maar één toegangskaartje nodig voor beide evenementen.
 
World of Concrete is een uit de Verenigde Staten overgevlogen zeer succesvolle vakbeurs. In 2015 werd hij voor het eerst toegevoegd aan Intermat. De voor 2018 aangekondigde hechtere samenwerking moet het voor bedrijven interessanter maken om een stand te huren en voor bezoekers aantrekkelijker om (langer) rond te lopen in de hallen en op het buitenterrein van het Parc des Exposition ten noorden van Parijs. Er hebben zich al veel bedrijven aangemeld, waaronder zo’n beetje alle grote merken. De lange lijst loopt letterlijk van Amman, Atlas en Bobcat tot Wacker, Wirtgen en Yanmar.
 
Nieuwe indeling
Door de samensmelting ontstaat op de beursvloer een nieuwe indeling. Die omvat vier sectoren:

  1. grondverzet en sloopwerkzaamheden;
  2. wegen, materialen en fundering;
  3. bouw & betonsector;
  4. lifting, handling en transport.

Daarnaast komen er drie zogenaamde ‘smart villages’ ofwel centrale themastands met onderwerpen als start-ups, slimme wegen, bouwen met BIM. Speciaal voor de WoC-bezoekers komt er tussen de hallen 5 en 6 een demonstratieruimte. Intermat zelf heeft een groot demoterrein in de nabijheid van de uitgebreide buitenexpositie van de grote machinemerken.
 
Verhuurdag
Tijdens Intermat, op donderdag 26 april, wordt een speciale themadag gehouden over de verhuursector. Het thema is veelbelovend: ‘Waar staat de sector materieelverhuur over tien jaar?’ De ochtend is voor lezingen bedoeld, de middag voor contact tussen standhouders en verhuurbedrijven.
Verder zijn er weer de bekende Innovation Awards voor standhouders. De winnaars daarvan worden bekend gemaakt tijdens de Pre-Intermat. Dat is de op 18 en 19 januari in Parijs te houden ontmoeting tussen standhouders en vakpers.
 
 
Vakbeurs met positieve vooruitzichten
 
Intermat/WoC 2018 wordt gehouden van maandag 23 tot en met zaterdag 28 april, dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur. “Door de wereldwijde economische opbloei zijn de vooruitzichten voor deze zeer positief”, aldus beursmanager Isabelle Alfano. Dat moet leiden tot beursdeelname door circa 1.500 exposanten uit veertig landen en meer dan 180.000 bezoekers van over de gehele wereld. Qua bezoekersaantallen staat Nederland traditioneel op een vijfde plek.
Als service ontwikkelde Intermat enkele zakelijke hulpmiddelen, zoals een speciale invitatie voor (machine)kopers en een matchmaking service waarmee bezoekers en bedrijven concrete bezoekafspraken kunnen maken.
Uit ons land nemen enkele tientallen bedrijven deel aan de komende Intermat/WoC, waaronder bekende namen zoals Allpacks, Beco, Betonblock, Dieseko, Holland Lift, Nooteboom trailers, Waterking en Kobelco, om er enkele te noemen.
 
Intermat, https://paris-en.intermatconstruction.com.