Beton blijft gegarandeerd beton

Artikel delen

Het Cementbouw Recycling netwerk ‘Beton blijft Beton’ heeft een gezamenlijke ambitie: 100% van al het secundaire materiaal uit beton wordt daadwerkelijk toegepast in nieuw beton. Cementbouw Recycling heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een hecht, landelijk netwerk van competente en betrouwbare partners met wie zij intensief en langdurig samenwerkt: het Cementbouw-netwerk ‘Beton blijft Beton’.
 
Het betongranulaat dat door Beton blijft Beton wordt geproduceerd, wordt als secundaire grondstof toegepast bij het maken van nieuw beton in de betonmortel- en betonproductenindustrie. En dat telkens opnieuw. Dat maakt beton oneindig recyclebaar. Hét principe van de circulaire economie.
Het belang van circulair ondernemen en het nastreven van efficiënter omgaan met grondstoffen wordt onderschreven door de overheid. In haar Rijksbrede programma Circulaire Economie heeft de overheid de ambitie uitgesproken om 50% minder primaire grondstoffen te gebruiken. Ondernemers die investeren in het toepassen van betongranulaat in nieuw beton kunnen rekenen op een fiscaal voordeel. In de nieuwe Milieulijst 2017 is onder de code C6311 ‘Duurzaam beton met tenminste 30% gerecycled content’ opgenomen.
Het betongranulaat beschikt over CE-markering en is gecertificeerd conform Beoordelingsrichtlijn 2506 ‘Recyclinggranulaten voor toepassing in beton, wegenbouw, grondbouw en werken’.
 
Milieulijst 2017: www.rvo.nl/sites/default/files/2017/01/Milieulijst%202017.pdf
Beton blijft Beton: www.cementbouw.nl/producten-en-diensten/recycling/betonblijftbeton